Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Σινικό Τείχος

Από τον Anthony12


Το Σινικό Τείχος, είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε από το τέλος του 14ου αι­ώ­να μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προ­κει­μέ­νου να προστατευθεί η Κίνα από τις μογγολικές και τουρκικές επιδρομές. Η δό­μη­σή του στη ση­με­ρι­νή μορφή προηγήθηκε από διάφορα άλλα τείχη που χτί­στη­καν α­πό τον 3ο αι­ώνα π.Χ. ενάντια στις επιδρομές των νομαδικών φυλών που προ­έρ­χο­νται από τις περιο­χές που ανήκουν σήμερα στη Μογγολία και τη Μαντζουρία. Το τεί­χος εκτείνεται σε μή­κος 8.851,8 χλμ., σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, α­πο­τε­λώ­ντας το μεγαλύτερο σε δι­α­στά­σεις ανθρώπινο οικοδόμημα.


Εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας ενδιαφέρων αστικός μύθος που υποστηρίζει ό­τι το Σι­νι­κό Τείχος είναι το μοναδικό ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό από το δι­ά­στη­μα. Θεωρείται ότι από τη χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη το Τείχος μπορεί να είναι ο­ρατό μό­νο όμως υπό ευνοϊκές συνθήκες και εάν κανείς ξέρει ακριβώς πού να κοιτάξει.


Μια ημερήσια εκδρομή στα τουριστικά αξιοθέατα, δε θα σας επιτρέψει να νιώσετε την πραγ­μα­τι­κή μαγεία του Τείχους. Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό, μπορείτε να κοι­μη­θεί­τε σε έναν από τους πύργους του, όπου κάποτε βρίσκονταν φρουροί. Όταν έρ­χε­ται η νύ­χτα, μπορείτε να θαυμάσετε τα αστέρια και την εντυπωσιακή φύση γύ­ρω α­πό το Τείχος.


ΠΗΓΕΣ: clickatlife.gr, el.wikipedia.org, otherside.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ασία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.