Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

5 Απριλίου 2013

Το παράξενο άγαλμα!


Το άγαλμα ονομάζεται «Σπορέας» και βρίσκεται σε κεντρική πλατεία της πόλης Κά­ου­νας στη Λιθουανία. Πρόκειται για έναν γεωργό –κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου α­πό μέταλ­λο– που ρίχνει σπόρους με το χέρι του στο έδαφος, τους οποίους παίρνει μέ­σα από μια ει­δι­κή θή­κη που φέρει στη μέση του. Αν και την ημέρα δεν είναι τίποτα άλ­λο παρά ένα α­πλό ά­γαλ­μα που κοσμεί μια πλατεία της πόλης, το βράδυ ο «Σπο­ρέ­ας» μεταμορφώνεται, παί­ζο­ντας με τη σκιά του που εμφανίζεται στον διπλανό τοίχο.


Ο καλλιτέχνης Morfait ζωγράφισε μερικά αστέρια στον τοίχο με απώτερο σκοπό να «παί­ξει» με τη σκιά του αγάλματος το βράδυ. Τι σημαίνει αυτό; Μόλις νυχτώσει ο «Σπο­ρέ­ας» με­τα­μορ­φώ­νε­ται σε «Σπορέα Αστεριών»! Καθώς η σκιά του αγάλματος εμ­φα­νί­ζε­ται πάνω στον τοίχο, τα αστέρια του καλλιτέχνη μοιάζουν να πέφτουν από το χέρι του γεωργού, παίρ­νο­ντας τη θέση των υποτιθέμενων σπόρων. Το α­πο­τέ­λε­σμα είναι εντυ­πωσιακό, με τους περισσότερους περαστικούς να δηλώνουν ότι «ποτέ πριν δεν είχαν προσέξει το ά­γαλ­μα!»...


Οι χώρες που βρέχονται από τη Βαλτική Θάλασσα

ΠΗΓΗ: perierga.gr | ΧΑΡΤΗΣ: el.wikipedia.org


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.