Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

11 Απριλίου 2013

Σινικό Τείχος

Από τον Anthony12


Το Σινικό Τείχος, είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε από το τέλος του 14ου αι­ώ­να μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προ­κει­μέ­νου να προστατευθεί η Κίνα από τις μογγολικές και τουρκικές επιδρομές. Η δό­μη­σή του στη ση­με­ρι­νή μορφή προηγήθηκε από διάφορα άλλα τείχη που χτί­στη­καν α­πό τον 3ο αι­ώνα π.Χ. ενάντια στις επιδρομές των νομαδικών φυλών που προ­έρ­χο­νται από τις περιο­χές που ανήκουν σήμερα στη Μογγολία και τη Μαντζουρία. Το τεί­χος εκτείνεται σε μή­κος 8.851,8 χλμ., σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, α­πο­τε­λώ­ντας το μεγαλύτερο σε δι­α­στά­σεις ανθρώπινο οικοδόμημα.


Εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας ενδιαφέρων αστικός μύθος που υποστηρίζει ό­τι το Σι­νι­κό Τείχος είναι το μοναδικό ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό από το δι­ά­στη­μα. Θεωρείται ότι από τη χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη το Τείχος μπορεί να είναι ο­ρατό μό­νο όμως υπό ευνοϊκές συνθήκες και εάν κανείς ξέρει ακριβώς πού να κοιτάξει.


Μια ημερήσια εκδρομή στα τουριστικά αξιοθέατα, δε θα σας επιτρέψει να νιώσετε την πραγ­μα­τι­κή μαγεία του Τείχους. Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό, μπορείτε να κοι­μη­θεί­τε σε έναν από τους πύργους του, όπου κάποτε βρίσκονταν φρουροί. Όταν έρ­χε­ται η νύ­χτα, μπορείτε να θαυμάσετε τα αστέρια και την εντυπωσιακή φύση γύ­ρω α­πό το Τείχος.


ΠΗΓΕΣ: clickatlife.gr, el.wikipedia.org, otherside.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ασία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.