15 Δεκ 2012

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Από τη Nasia28
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα είναι διαφορετικά

Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα είναι διαφορετικά, σύγχρονα και καλλιτεχνικά με έμφαση στον πολιτισμό, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Ο Δήμος Αθηναίων κάθε χρόνο πραγματοποιεί ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων. Η γιορτή απλώνεται σε πολλά σημεία της πόλης, στα δημοτικά διαμερίσματα, στις πλατείες και στις γειτονιές. Όλοι οι πολίτες (και ιδιαίτερα τα παιδιά) έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα κοντά τους, όπου και αν μένουν. Η πόλη στολίζεται, μεταμορφώνεται και περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή. Η Πλατεία Συντάγματος, ο Εθνικός Κήπος και οι πλατείες της Αθήνας, είναι μερικά μόνο από τα σημεία στα οποία έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού της πόλης μας, μια εντυπωσιακή εορταστική εικόνα.

Εν μέσω λαμπερής φωταγώγησης στολίζεται το Δέντρο της Πόλης και τοποθετούνται ειδικές κατασκευές, παιχνίδια και μία σκηνή που φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά. Στο κεντρικότερο σημείο της πλατείας δεσπόζει το μεγάλο λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου, ενώ το καθιερωμένο πλέον καρουζέλ κεντρίζει το ενδιαφέρον των μικρών μας —και όχι μόνο— φίλων. Η πλατεία Συντάγματος καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου αποτελεί μια όαση μουσικής με κλασικές και τζαζ μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, βυζαντινούς ύμνους, έθνικ μουσικές και παραδοσιακούς χορούς.

Η πόλη φωτίζεται στα μεγάλα εγκαίνια του εορταστικού προγράμματος του Δήμου, με μουσικά σχήματα και παιδικές χορωδίες να δίνουν τον ρυθμό. Με το άναμμα του δέντρου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις, εν μέσω φαντασμαγορικού σόου.

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα η πλατεία Συντάγματος φιλοξενεί σειρά καλλιτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, περιμένοντας τη στιγμή που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα λούσουν τον ουρανό.

Είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα!


Ταξίδια
ΠΗΓΗ: travelmagic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα