Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

15 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Από τη Nasia28

Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα είναι διαφορετικά

Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα είναι διαφορετικά, σύγχρονα και καλλιτεχνικά με έμ­φα­ση στον πολιτισμό, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Ο Δήμος Αθηναίων κάθε χρό­νο πραγ­μα­το­ποι­εί ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων. Η γιορτή απλώνεται σε πολ­λά ση­μεί­α της πό­λης, στα δημοτικά διαμερίσματα, στις πλατείες και στις γει­το­νιές. Όλοι οι πολίτες (και ι­δι­αί­τε­ρα τα παιδιά) έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορ­τι­νή α­τμό­σφαι­ρα κοντά τους, όπου και αν μένουν. Η πόλη στολίζεται, με­τα­μορ­φώ­νε­ται και πε­ρι­μέ­νει τους κατοί­κους και τους ε­πι­σκέ­πτες της σε μια μοναδική γιορτή. Η Πλα­τεί­α Συ­ντάγ­μα­τος, ο Εθνικός Κήπος και οι πλα­τεί­ες της Αθήνας, είναι μερικά μό­νο α­πό τα ση­μεί­α στα οποία έχουμε την ευκαιρία να γιορ­τά­σου­με τα Χριστούγεννα και την Πρω­το­χρο­νιά. Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί τον πυ­ρή­να του χρι­στου­γεν­νιά­τι­κου σκη­νι­κού της πόλης μας, μια εντυπωσιακή εορταστική ει­κό­να.

Εν μέσω λαμπερής φωταγώγησης στολίζεται το Δέντρο της Πόλης και τοποθετούνται ει­δι­κές κατασκευές, παιχνίδια και μία σκηνή που φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις και δρα­στη­ρι­ό­τη­τες για παιδιά. Στο κεντρικότερο σημείο της πλατείας δεσπόζει το με­γά­λο λα­μπερό χρι­στου­γεν­νιά­τι­κο δέντρο του Δήμου, ενώ το καθιερωμένο πλέον κα­ρου­ζέλ κε­ντρίζει το εν­δι­α­φέ­ρον των μικρών μας –και όχι μόνο– φίλων. Η πλατεία Συ­ντάγ­μα­τος καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου αποτελεί μια όαση μουσικής με κλα­σι­κές και τζαζ μελωδίες, χρι­στου­γεν­νιά­τι­κα τραγούδια από όλο τον κόσμο, βυ­ζα­ντι­νούς ύ­μνους, έθνικ μουσικές και πα­ρα­δο­σι­α­κούς χορούς.

Η πόλη φωτίζεται στα μεγάλα εγκαίνια του εορταστικού προγράμματος του Δήμου, με μου­σι­κά σχήματα και παιδικές χορωδίες να δίνουν τον ρυθμό. Με το άναμμα του δέ­ντρου ξε­κι­νούν οι εορταστικές εκδηλώσεις, εν μέσω φαντασμαγορικού σόου.

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα η πλατεία Συντάγματος φιλοξενεί σειρά καλλιτεχνικών και μου­σι­κών εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πε­ρι­μέ­νο­ντας τη στιγμή που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα λούσουν τον ουρανό.

Είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα!

ΠΗΓΗ: www.travelmagic.gr
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ταξίδια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.