Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Χειροποίητα οικονομικά δώρα
για τα Χριστούγεννα

Από τον Anthony12

Τα ομορφότερα δώρα από τα χεράκια σου!

 1  Ένα μπουκέτο γλειφιτζούρια!


Πάρε χρωματιστά χαρτόνια και σχεδίασε ανά χρώμα 6 καρδιές. Κόψε με ένα ψα­­λι­δά­κι και δί­πλω­σέ τες στη μέση. Στη συνέχεια στο κέντρο κάθε καρδιάς κά­νε μια μι­κρή τρύπα. Πάρε 6 χάρτινες καρδιές (πέταλα) και τοποθέτησε τη μί­α κάτω από την άλ­λη, ώστε να μοιάζει ό­τι σχηματίζεται λουλούδι. Στο κέ­ντρο που υπάρχουν οι τρύ­πες των πετάλων, περνάς ένα γλει­φι­τζού­ρι.

Συνεχίζεις έως ότου έχεις αρκετά λουλουδάκια για να προσφέρεις ένα όμορφο μπου­κέ­το σε ένα απλό βαζάκι που θα βρεις στο σπίτι.

 2  Πρόσφερε χαλάρωση και χρόνο!


Βρες ένα όμορφο κουτί ή ένα καλάθι. Ντύσε το εσωτερικό του με ένα χα­ρι­τω­μέ­­νο ύ­φα­σμα ή ένα όμορφο χαρτί, ό,τι σου αρέσει. Βάλε μέσα κάποιο γλύ­κι­σμα, έ­να ρό­φη­μα, μια καρ­τού­λα, ένα βιβλίο, ένα περιοδικό και πρόσφερε το κα­λά­θι στους γο­νείς σου για ένα πρωι­νό στο κρεβάτι τους.

 3  Το καταπληκτικότερο έργο τέχνης σε καβαλέτο!


Το καταπληκτικό εδώ είναι ότι οι καρδούλες δεν είναι απλές καρδούλες. Είναι σχε­δι­α­σμέ­νες με τον αντίχειρα των παιδιών!

 4  Ένα βάζο αγάπης!


Κάπου στα ντουλάπια θα υπάρχει ένα άδειο βαζάκι με καπάκι. Θα γράψετε σε χαρ­­τά­κια που θα είναι κομμένα σε λωρίδες, τους λόγους για τους οποίους α­γα­πά­τε τη μα­μά, τον μπα­μπά, τη γιαγιά ή όποιον άλλο θέλετε. Αν τα χαρτάκια εί­ναι ήδη με σχέ­δι­ο, ΟΚ! Δι­α­φο­ρε­τι­κά θα ήταν όμορφο να τα ζωγραφίσετε λί­γο. Τα τυλίγετε σε μα­σου­ρά­κι και τα βάζετε ό­λα μαζί μέσα στο βάζο. Προ­σθέ­τε­τε μια ετικέτα, χρω­μα­­τι­στή κορδέλα κι έτοιμο το ο­μορ­φό­τε­ρο δώρο.

 5  Χειροποίητα σουβέρ


Βρες φωτογραφίες οικογενειακές ή απλά φωτογραφίες που ξέρεις ότι αγαπά. Προ­­μη­θεύ­σου απλά σκέτα σουβέρ. Σε κάθε σουβέρ άπλωσε καλή ποσότητα κόλ­λας τύ­που ατλακόλ και στη συνέχεια τοποθέτησε πάνω μια φωτογραφία. Εν­νο­εί­ται ότι α­πό πριν έχεις υ­πο­λο­γί­σει το μέγεθος της φωτογραφίας. Ξα­να­περ­νάς και πάνω α­πό τη φωτογραφία κόλ­λα. Α­φή­νεις κάποιες ώρες να στε­γνώ­σει πολύ καλά.

 6  Χειμωνιάτικο στεφάνι


Πάρε ένα απλό στεφάνι σκέτο, αγόρασε χρωματιστά pom poms από μεγάλα βι­­βλι­ο­πω­λεί­α με είδη χόμπι και κόλλησέ τα. Βάλε μια όμορφη κορδέλα και εί­ναι έ­­τοι­μο!

 7  Πορσελάνινη κούπα


Δώσε χαρακτήρα και προσάρμοσε στον παραλήπτη του δώρου μια απλή πορ­σε­­λά­νι­νη κού­πα. Κάθε φορά που θα πίνει καφέ ή ζεστή σοκολάτα θα σε σκέ­φτε­ται!

 8  Εντυπωσιακό κολιέ


Δε χρειάζεται να είσαι εξπέρ για να φτιάξεις αυτό το εντυπωσιακό κολιέ στην κα­­λύ­τε­ρή σου φίλη ή για την αδελφή σου. Πιστεύεις έστω και για λίγο ότι δε θα ξε­­τρε­λα­θεί αν δει τι έ­κα­νες για κείνη;

 9  Γλυκό για τον μπαμπά


Χάρτινα γραβατάκια κολλημένα πάνω σε οδοντογλυφίδες, είναι εύκολο να φτιά­­ξεις. Μη­­νύ­­μα­­τα αγάπης ακόμη ευκολότερο! Έτσι όπως βγαίνουν αυ­θόρ­μη­τα από την καρ­διά, κάθε cup­cake θα μπορούσε να είναι ένα κατόρθωμα του μπα­μπά.

 10  Πόσα ξέρω για τον μπαμπά, πόσο τον αγαπώ!


Σε ένα χαρτί γράφεις στοιχεία όπως «ο μπαμπάς μου είναι ___ χρονών» ή «το α­­γα­πη­μέ­νο φαγητό του μπαμπά μου είναι __________» και άλλα τέτοια, για να κα­­τα­λή­ξει σε πιο ου­σι­α­στι­κά όπως «Αυτό που αγαπώ περισσότερο να κάνω με τον μπα­μπά είναι _______ ___» ή «Ο μπαμπάς είναι ο καλύτερος όταν __________».

Ακόμη πιο όμορφη ιδέα είναι όταν ολοκληρωθεί να μπει σε ένα κάδρο, στο­λι­σμέ­­νο με μια γιρ­λά­ντα.

 11  Ένας χαρούμενος κύβος σημειώσεων!


Πολύ απλό δώρο, αλλά που θα υπενθυμίζει καθημερινά στον μπαμπά, όσο εί­ναι στο γρα­φεί­ο, πόσο πολύ τον αγαπά ο θησαυρός του!

Αγοράστε από το βιβλιοπωλείο έναν απλό κύβο σημειώσεων. Βάλε γύρω του κά­­θε­τα και σταυ­ρω­τά 2 λαστιχάκια για να συγκρατήσουν τα χαρτιά στη θέση τους. Δώσε τον κύβο στον γιο ή την κόρη για ζωγραφική και φρασούλες α­γά­πης! Μια κορ­δε­λί­τσα για στόλισμα και έτοιμο αυτό το τρυφερό δωράκι!

ΠΗΓΗ: Shareyourlikes.wordpress.com


1 σχόλιο:

lola2001 είπε...

τέλεια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.