3 Δεκ 2012

Χειροποίητα οικονομικά δώρα για τα Χριστούγεννα

Τα ομορφότερα δώρα από τα χεράκια σου!

Από τον Anthony12
Μαθητής της έκτης τάξης

1. Ένα μπουκέτο γλειφιτζούρια

Πάρε χρωματιστά χαρτόνια και σχεδίασε ανά χρώμα 6 καρδιές. Κόψε με ένα ψαλιδάκι και δίπλωσέ τες στη μέση. Στη συνέχεια στο κέντρο κάθε καρδιάς κάνε μια μικρή τρύπα. Πάρε 6 χάρτινες καρδιές (πέταλα) και τοποθέτησε τη μία κάτω από την άλλη, ώστε να μοιάζει ότι σχηματίζεται λουλούδι. Στο κέντρο που υπάρχουν οι τρύπες των πετάλων, περνάς ένα γλειφιτζούρι.



Συνεχίζεις έως ότου έχεις αρκετά λουλουδάκια για να προσφέρεις ένα όμορφο μπουκέτο σε ένα απλό βαζάκι που θα βρεις στο σπίτι.

2. Πρόσφερε χαλάρωση και χρόνο

Βρες ένα όμορφο κουτί ή ένα καλάθι. Ντύσε το εσωτερικό του με ένα χαριτωμένο ύφασμα ή ένα όμορφο χαρτί, ό,τι σου αρέσει. Βάλε μέσα κάποιο γλύκισμα, ένα ρόφημα, μια καρτούλα, ένα βιβλίο, ένα περιοδικό και πρόσφερε το καλάθι στους γονείς σου για ένα πρωινό στο κρεβάτι τους.



3. Το καταπληκτικότερο έργο τέχνης σε καβαλέτο

Το καταπληκτικό εδώ είναι ότι οι καρδούλες δεν είναι απλές καρδούλες. Είναι σχεδιασμένες με τον αντίχειρα των παιδιών!



4. Ένα βάζο αγάπης

Κάπου στα ντουλάπια θα υπάρχει ένα άδειο βαζάκι με καπάκι. Θα γράψετε σε χαρτάκια που θα είναι κομμένα σε λωρίδες, τους λόγους για τους οποίους αγαπάτε τη μαμά, τον μπαμπά, τη γιαγιά ή όποιον άλλο θέλετε. Αν τα χαρτάκια είναι ήδη με σχέδιο, ΟΚ! Διαφορετικά θα ήταν όμορφο να τα ζωγραφίσετε λίγο. Τα τυλίγετε σε μασουράκι και τα βάζετε όλα μαζί μέσα στο βάζο. Προσθέτετε μια ετικέτα, χρωματιστή κορδέλα κι έτοιμο το ομορφότερο δώρο.



5. Χειροποίητα σουβέρ

Βρες φωτογραφίες οικογενειακές ή απλά φωτογραφίες που ξέρεις ότι αγαπά. Προμηθεύσου απλά σκέτα σουβέρ. Σε κάθε σουβέρ άπλωσε καλή ποσότητα κόλλας τύπου ατλακόλ και στη συνέχεια τοποθέτησε πάνω μια φωτογραφία. Εννοείται ότι από πριν έχεις υπολογίσει το μέγεθος της φωτογραφίας. Ξαναπερνάς και πάνω από τη φωτογραφία κόλλα. Αφήνεις κάποιες ώρες να στεγνώσει πολύ καλά.



6. Χειμωνιάτικο στεφάνι

Πάρε ένα απλό στεφάνι σκέτο, αγόρασε χρωματιστά pom poms από μεγάλα βιβλιοπωλεία με είδη χόμπι και κόλλησέ τα. Βάλε μια όμορφη κορδέλα και είναι έτοιμο!



7. Πορσελάνινη κούπα

Δώσε χαρακτήρα και προσάρμοσε στον παραλήπτη του δώρου μια απλή πορσελάνινη κούπα. Κάθε φορά που θα πίνει καφέ ή ζεστή σοκολάτα θα σε σκέφτεται!



8. Εντυπωσιακό κολιέ

Δε χρειάζεται να είσαι εξπέρ για να φτιάξεις αυτό το εντυπωσιακό κολιέ στην καλύτερή σου φίλη ή για την αδελφή σου. Πιστεύεις έστω και για λίγο ότι δε θα ξετρελαθεί αν δει τι έκανες για κείνη;



9. Γλυκό για τον μπαμπά

Χάρτινα γραβατάκια κολλημένα πάνω σε οδοντογλυφίδες, είναι εύκολο να φτιάξεις. Μηνύματα αγάπης ακόμη ευκολότερο! Έτσι όπως βγαίνουν αυθόρμητα από την καρδιά, κάθε cupcake θα μπορούσε να είναι ένα κατόρθωμα του μπαμπά.



10. Πόσα ξέρω για τον μπαμπά, πόσο τον αγαπώ!

Σε ένα χαρτί γράφεις στοιχεία όπως «ο μπαμπάς μου είναι ___ χρονών» ή «το αγαπημένο φαγητό του μπαμπά μου είναι __________» και άλλα τέτοια, για να καταλήξει σε πιο ουσιαστικά όπως «Αυτό που αγαπώ περισσότερο να κάνω με τον μπαμπά είναι __________» ή «Ο μπαμπάς είναι ο καλύτερος όταν __________».



Ακόμη πιο όμορφη ιδέα είναι όταν ολοκληρωθεί να μπει σε ένα κάδρο, στολισμένο με μια γιρλάντα.

11. Ένας χαρούμενος κύβος σημειώσεων

Πολύ απλό δώρο, αλλά που θα υπενθυμίζει καθημερινά στον μπαμπά, όσο είναι στο γραφείο, πόσο πολύ τον αγαπά ο θησαυρός του!


Αγοράστε από το βιβλιοπωλείο έναν απλό κύβο σημειώσεων. Βάλε γύρω του κάθετα και σταυρωτά 2 λαστιχάκια για να συγκρατήσουν τα χαρτιά στη θέση τους. Δώσε τον κύβο στον γιο ή την κόρη για ζωγραφική και φρασούλες αγάπης! Μια κορδελίτσα για στόλισμα και έτοιμο αυτό το τρυφερό δωράκι!

ΚατασκευέςΧριστούγεννα
ΠΗΓΗ: Shareyourlikes.wordpress.com

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα