3 Δεκεμβρίου 2012

Χειροποίητα οικονομικά δώρα
για τα Χριστούγεννα

Από τον Anthony12Μαθητής της
έκτης τάξης

Τα ομορφότερα δώρα από τα χεράκια σου!

1. Ένα μπουκέτο γλειφιτζούρια!

Πάρε χρωματιστά χαρτόνια και σχεδίασε ανά χρώμα 6 καρδιές. Κόψε με ένα ψα­­λι­δά­κι και δί­πλω­σέ τες στη μέση. Στη συνέχεια στο κέντρο κάθε καρδιάς κά­νε μια μι­κρή τρύπα. Πάρε 6 χάρτινες καρδιές (πέταλα) και τοποθέτησε τη μί­α κάτω α­πό την άλ­λη, ώστε να μοιάζει ό­τι σχηματίζεται λουλούδι. Στο κέ­ντρο που υ­πάρ­χουν οι τρύ­πες των πετάλων, περνάς ένα γλει­φι­τζού­ρι.


Συνεχίζεις έως ότου έχεις αρκετά λουλουδάκια για να προσφέρεις ένα όμορφο μπου­­κέ­­το σε ένα απλό βαζάκι που θα βρεις στο σπίτι.

2. Πρόσφερε χαλάρωση και χρόνο!

Βρες ένα όμορφο κουτί ή ένα καλάθι. Ντύσε το εσωτερικό του με ένα χα­ρι­τω­μέ­­νο ύ­φα­σμα ή ένα όμορφο χαρτί, ό,τι σου αρέσει. Βάλε μέσα κάποιο γλύ­κι­σμα, έ­να ρό­­φη­­μα, μια καρ­τού­λα, ένα βιβλίο, ένα περιοδικό και πρόσφερε το κα­λά­θι στους γο­νείς σου για ένα πρωι­νό στο κρεβάτι τους.


3. Το καταπληκτικότερο έργο τέχνης σε κα­βα­λέ­το!

Το καταπληκτικό εδώ είναι ότι οι καρδούλες δεν είναι απλές καρδούλες. Είναι σχε­δι­­α­­σμέ­νες με τον αντίχειρα των παιδιών!


4. Ένα βάζο αγάπης!

Κάπου στα ντουλάπια θα υπάρχει ένα άδειο βαζάκι με καπάκι. Θα γράψετε σε χαρ­­τά­κια που θα είναι κομμένα σε λωρίδες, τους λόγους για τους οποίους α­γα­πά­τε τη μα­μά, τον μπα­μπά, τη γιαγιά ή όποιον άλλο θέλετε. Αν τα χαρτάκια εί­ναι ή­δη με σχέ­δι­ο, ΟΚ! Δι­α­φο­ρε­τι­κά θα ήταν όμορφο να τα ζωγραφίσετε λί­γο. Τα τυ­λί­γε­τε σε μα­σου­ρά­κι και τα βάζετε ό­λα μαζί μέσα στο βάζο. Προ­σθέ­τε­τε μια ε­τι­κέ­τα, χρω­μα­­τι­στή κορδέλα κι έτοιμο το ο­μορ­φό­τε­ρο δώρο.


5. Χειροποίητα σουβέρ

Βρες φωτογραφίες οικογενειακές ή απλά φωτογραφίες που ξέρεις ότι αγαπά. Προ­­μη­θεύ­σου απλά σκέτα σουβέρ. Σε κάθε σουβέρ άπλωσε καλή ποσότητα κόλ­λας τύ­που ατλακόλ και στη συνέχεια τοποθέτησε πάνω μια φωτογραφία. Εν­νο­εί­ται ότι α­πό πριν έχεις υ­πο­λο­γί­σει το μέγεθος της φωτογραφίας. Ξα­να­περ­νάς και πά­νω α­πό τη φωτογραφία κόλ­λα. Α­φή­νεις κάποιες ώρες να στε­γνώ­σει πολύ κα­λά.


6. Χειμωνιάτικο στεφάνι

Πάρε ένα απλό στεφάνι σκέτο, αγόρασε χρωματιστά pom poms από μεγάλα βι­­βλι­ο­πω­λεί­α με είδη χόμπι και κόλλησέ τα. Βάλε μια όμορφη κορδέλα και εί­ναι έ­­τοι­μο!


7. Πορσελάνινη κούπα

Δώσε χαρακτήρα και προσάρμοσε στον παραλήπτη του δώρου μια απλή πορ­σε­­λά­νι­νη κού­πα. Κάθε φορά που θα πίνει καφέ ή ζεστή σοκολάτα θα σε σκέ­φτε­ται!


8. Εντυπωσιακό κολιέ

Δε χρειάζεται να είσαι εξπέρ για να φτιάξεις αυτό το εντυπωσιακό κολιέ στην κα­­λύ­τε­ρή σου φίλη ή για την αδελφή σου. Πιστεύεις έστω και για λίγο ότι δε θα ξε­­τρε­λα­θεί αν δει τι έ­κα­νες για κείνη;


9. Γλυκό για τον μπαμπά

Χάρτινα γραβατάκια κολλημένα πάνω σε οδοντογλυφίδες, είναι εύκολο να φτιά­­ξεις. Μη­­νύ­­μα­­τα αγάπης ακόμη ευκολότερο! Έτσι όπως βγαίνουν αυ­θόρ­μη­τα από την καρ­διά, κάθε cup­cake θα μπορούσε να είναι ένα κατόρθωμα του μπα­μπά.


10. Πόσα ξέρω για τον μπαμπά, πόσο τον α­γα­πώ!

Σε ένα χαρτί γράφεις στοιχεία όπως «ο μπαμπάς μου είναι ___ χρονών» ή «το α­­γα­πη­μέ­νο φαγητό του μπαμπά μου είναι __________» και άλλα τέτοια, για να κα­­τα­λή­ξει σε πιο ου­σι­α­στι­κά όπως «Αυτό που αγαπώ περισσότερο να κάνω με τον μπα­μπά είναι __________» ή «Ο μπαμπάς είναι ο καλύτερος όταν __________».


Ακόμη πιο όμορφη ιδέα είναι όταν ολοκληρωθεί να μπει σε ένα κάδρο, στο­λι­σμέ­­νο με μια γιρ­λά­ντα.

11. Ένας χαρούμενος κύβος σημειώσεων!

Πολύ απλό δώρο, αλλά που θα υπενθυμίζει καθημερινά στον μπαμπά, όσο εί­ναι στο γρα­φεί­ο, πόσο πολύ τον αγαπά ο θησαυρός του!


Αγοράστε από το βιβλιοπωλείο έναν απλό κύβο σημειώσεων. Βάλε γύρω του κά­­θε­τα και σταυ­ρω­τά 2 λαστιχάκια για να συγκρατήσουν τα χαρτιά στη θέση τους. Δώ­σε τον κύβο στον γιο ή την κόρη για ζωγραφική και φρασούλες α­γά­πης! Μια κορ­δε­λί­τσα για στόλισμα και έτοιμο αυτό το τρυφερό δωράκι!

ΠΗΓΗ: Shareyourlikes.wordpress.com

1 σχόλιο:

lola2001 είπε...

τέλεια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ