Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

11 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στο Παρίσι

Από τη Nasia28

Αφιερωμένο σε ένα πολύ γνωστό σας άτομο καθώς και πολύ καλό μου φίλο τον An­tho­ny 12! Φύγαμε για την Πόλη του Φωτός, φύγαμε για... Γαλλία!

Τα Χριστούγεννα στο Παρίσι, μοιάζουν με παραμύθι... Αμέτρητα λαμπιόνια, πο­λύ­χρω­μοι φιό­γκοι, φανταχτερά στολίδια, σε συνδυασμό πάντα με τη γαλλική φινέτσα, συν­θέ­τουν το ι­δα­νι­κό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κα­νέ­να ε­πι­σκέ­πτη...

Φυσικά, εκτός από την εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, υπάρχει πά­ντο­τε έ­νας καλός λόγος για βόλτα σε μερικά από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου, ό­πως π.χ. η περίφημη Παναγία των Παρισίων! Μπροστά στο αρχιτεκτονικό αυτό α­ρι­στούρ­γη­μα, την περίοδο των Χριστουγέννων, στήνεται ένα τεράστιο έλατο, ε­ντυ­πω­σι­α­κά στολισμένο και φωταγωγημένο. Αυτό που σίγουρα θα τραβήξει την προ­σο­χή σας, είναι ο τρούλος της εκ­κλη­σί­ας, καθώς και τα 3 ε­ντυ­πω­σι­α­κά πα­ρά­θυ­ρα με τα ε­ξαι­ρε­τι­κά βιτρό. Αν κάνετε τον κό­πο να ανεβείτε τα 387 σκαλιά μέχρι τους πύργους του Καθεδρικού, το σίγουρο εί­ναι ότι η θέα που θα αντικρίσετε, θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

Επιλέξτε να ανεβείτε στο σύμβολο του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ (320 μ.), κυ­ρί­ως το βρα­δά­κι, όπου ο φωτισμός του είναι εντυπωσιακός. Ένα χρυσό διακοσμητικό στον σκο­τει­νό νυχτερινό ουρανό. Επίσης, την ώρα αυτή, οι ουρές είναι μικρότερες.

Είτε είναι μέρα, είτε νύχτα, η καλύτερη εικόνα του Πύργου, είναι από τους Κήπους του Τρο­κα­ντε­ρό, ακριβώς απέναντί του. Αντιθέτως, αναβάλετε την επίσκεψή σας αν έ­χει ο­­μί­χλη, καθώς η ορατότητα μειώνεται αισθητά από τον εξώστη στα 276 σκαλιά, που με κα­θα­ρή ατμόσφαιρα προσφέρει μια εκπληκτική θέα όλου του Παρισιού. Η λί­μνη που βρί­­σκε­ται στο κέντρο των Κήπων, περιστοιχίζεται από πανέμορφα α­γάλ­μα­τα. Το φωταγω­γημένο σι­ντρι­βά­νι είναι εκθαμβωτικό τη νύχτα. Τα δέντρα, τα μο­νο­πά­τια και οι γέφυρες, κάνουν τους Κή­πους ιδανικούς για έναν ρομαντικό περίπατο.


Τα Ηλύσια Πεδία είναι η γνωστότερη οδός του Παρισιού (Avenue Des Champs-E­lysees). Ε­δώ βρίσκεται η κατοικία του Γάλλου Προέδρου, οίκοι υψηλής ραπτικής, πο­λυ­τε­λή ε­στι­α­­τό­ρι­α, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία, τράπεζες, θέατρα κ.ά. Πριν τα Χρι­στού­γεν­να, τα δέ­ντρα που είναι φυτεμένα κατά μήκος όλης της λεωφόρου δεξιά κι α­ρι­στε­ρά, στολίζονται με χι­λιά­δες εντυπωσιακά λαμπάκια, δημιουργώντας μια παν­δαι­σί­α φωτός! Εννοείται πως στη βόλ­τα σας στα Ηλύσια, οι μύτες σας θα σπάσουν α­πό τις απίστευτες μυρωδιές κρου­ασάν, γλυ­κών, φαγητών, οπότε, ξεχάστε δίαιτες και δο­κι­μά­στε τα πάντα!

Στη κορυφή των Ηλυσίων, δεσπόζει η Αψίδα του Θριάμβου, η οποία τα Χρι­στού­γεν­να βά­ζει τα γιορτινά της και είναι πανέμορφη. Θαυμάστε τις εξαιρετικές ανάγλυφες πα­ρα­στά­σεις της κι αν έχετε χρόνο, ανεβείτε στην ύψους 50 μ. εξέδρα της, για να α­πο­λαύ­σε­τε την πα­νέ­μορ­φη θέα της γαλλικής πρωτεύουσας...

Μην ξεχάσω να σας πω πως κάνοντας βόλτες στο Παρίσι, ο δρόμος σίγουρα θα σας ο­­δη­γή­σει σε πολλά χριστουγεννιάτικα παζαράκια, όπου οι πάγκοι έχουν την τιμητική τους κι ε­κεί θα βρείτε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε! Αξιοσημείωτα χριστουγεννιάτικα πα­ζά­ρια, θα συ­να­ντή­σε­τε στην πλατεία Palais Royal και στην Εκκλησία του Σεν Ζερ­μέν.

Να προσθέσω, ότι οι φάτνες έχουν την τιμητική τους στο Παρίσι. Την πιο ε­ντυ­πω­σι­α­κή θα τη βρείτε στην Παναγία των Παρισίων, όπου στήνεται γύρω στα τέλη Νο­εμ­βρί­ου. Άλλο έ­να σημείο που μπορείτε να θαυμάσετε στο Παρίσι είναι από το προ­αύ­λι­ο της Σακρέ Κερ. Κά­ντε τη βόλτα σας στις όχθες του Σηκουάνα και αφήστε τη μο­να­δι­κή ατμόσφαιρα να σας συ­νε­πά­ρει. Η Μονμάρτη, η καλλιτεχνική γωνιά της πόλης, έ­χει βάλει τα γιορτινά της και σφύ­ζει από ζωή, με όλων των ειδών τα μπαράκια, ζω­ντα­νές μουσικές σκηνές, πε­ρι­­πλα­νώ­με­νους ζωγράφους και γραφικά σοκάκια με μπι­στρό.

Φυσικά, δε θα παραλείψετε μια επίσκεψη στο διάσημο Μουσείο του Λούβρου. Θαυ­μά­στε την περίφημη πυραμίδα του και στη συνέχεια επισκεφτείτε τη δική μας Α­φρο­δί­τη της Μή­λου, τη Νίκη της Σαμοθράκης κ.ά. Ο κατάλογος των εξαιρετικών εκ­θε­μά­των είναι α­τε­λεί­­ω­τος. Εξαρτάται από εσάς, πόσο χρόνο θα αφιερώσετε. Όπως και να έ­χει, ο χρόνος δεν εί­ναι ποτέ αρκετός στο Παρίσι, χαλαρώστε και βάλτε προ­τε­ραι­ό­τη­τες.

Αν έχετε κουραστεί, τα καραβάκια που διασχίζουν τον Σηκουάνα, είναι σίγουρα μια ξε­­κού­ρα­στη εναλλακτική. Για φανταστείτε ένα ρομαντικό δείπνο στα καραβάκια, την Πα­ρα­­μο­νή των Χριστουγέννων, ή της Πρωτοχρονιάς...

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, το Καρτιέ Λατέν δίπλα στον Σηκουάνα, είναι μια πε­ρι­­ο­χή γρα­φι­κή, με πολλά μπιστρό και νεανική ατμόσφαιρα, χάρη στα πα­νε­πι­στή­μι­α που βρί­­σκο­νται εδώ. Την προσοχή σας και τον χρόνο σας, αξίζει ακόμη, ο Ναός της Σεντ Σα­πέλ κο­ντά στην Παναγία των Παρισίων. Είναι μια πανέμορφη βασιλική με τρού­λο, ο οποί­ος εί­ναι το δεύτερο ψηλότερο αξιοθέατο στο Παρίσι, μετά τον Πύργο του Άιφελ.

Τι περιμένετε; Φύγαμε και για Γαλλία!

ΠΗΓΗ: allforchristmas.wordpress.com
2 σχόλια:

Anthony12 είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση Nasia28 και...ευχαριστώ για την αφιέρωση!:)

Nasia28 είπε...

Τίποτα! Ίσα, ίσα που πιστεύω ότι με βοήθησες να βρω και τίτλο!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.