Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

26 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες

Από τη Nasia28

Οι γιορτές στο Βέλγιο έχουν τη δική τους χάρη και έχοντας περάσει όμορφες γιορ­τι­νές η­μέ­ρες στην πρωτεύουσα της χώρας, ο Froggy με σιγουριά μπορεί να σας πει ότι α­ξί­ζει, αν κά­πο­τε σας βγάλει ο δρόμος (και τα χρήματα) προς άλλη χώρα για τις γιορ­τές, να κά­­νε­τε μια στάση στις χριστουγεννιάτικες Βρυξέλλες. Οι εορταστικές εκ­δη­λώ­σεις στην πό­λη ξε­κί­νη­σαν φέτος στις 30 Νοεμβρίου 2012 και θα διαρκέσουν μέ­χρι και τις 6 Ιανουαρί­ου 2013.

Τι περιλαμβάνουν αυτές; Μα φυσικά, την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά (η ο­ποί­­α δι­ορ­γα­νώ­νε­ται για ενδέκατη συνεχή χρονιά στην πόλη) απλωμένη σε μια έ­κτα­ση 2 και πα­ρα­πά­νω χιλιομέτρων, από την Grand Place έως την Place St. Catherine, με σημείο α­­να­φο­ράς ένα μεγάλο παγοδρόμιο. Ακριβώς δίπλα, θα βρείτε κι ένα μι­κρού­λι παγοδρόμιο, για τα πιτσιρίκια που φοράνε παγοπέδιλα για πρώτη φορά.

Στην αγορά, το δικό τους χρώμα δίνουν, παραδοσιακά, τα κλασικά, ντυμένα γιορ­τι­νά, πε­ρι­πτε­ρά­κια (challets), όπου μπορείτε να βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα, ενώ, εκ­δη­λώ­­σεις / δρα­στη­ρι­ό­τη­τες θα λαμβάνουν χώρα κάθε ημέρα, πάντα μέσα στο ε­ορ­τα­στι­κό πνεύ­μα των η­με­ρών.

Ένα μεγάλο λούνα παρκ, επίσης, στήνεται εκεί κάθε Χριστούγεννα, με τη ρόδα να έ­χει την τι­μη­τι­κή της. Μια βόλτα επάνω σε αυτή θέλει απίστευτο κουράγιο, με το κρύ­ο που έ­χουν οι Βρυ­ξέλ­λες τον Δεκέμβριο, όμως, σίγουρα, η θέα της χρι­στου­γεν­νιά­τι­κης πλατεί­ας από ψη­λά, αποζημιώνει και με το παραπάνω. Υπάρχει και καρουζέλ στο λού­να παρκ, όπου ό­μως, αντί για αλογάκια, θα συναντήσετε τρομακτικές φιγούρες-παι­χνί­δια. Επάνω σε φο­βε­ρά και κακομούτσουνα τερατάκια και γενικά φανταστικούς χα­ρα­κτή­ρες, τα μικρά παιδιά μπο­ρούν να κάνουν τη βολτούλα τους (αν δεν τρο­μά­ξουν)... :)

Η πλατεία των Βρυξελλών, είναι μια κούκλα τα Χριστούγεννα και παρ’ όλο το τσου­χτε­ρό κρύ­ο, σου κάνει πραγματικά κέφι να γυρνάς γύρω από κει, κάθε ημέρα των γιορ­τών. Πε­ρι­τρι­γυ­ρι­σμέ­νη από τεράστια, επιβλητικά, ιστορικά κτίρια, με ε­ντυ­πω­σι­α­κές μπαρόκ προ­σό­ψεις, η Grand Place δικαίως θεωρείται ως μια από τις ο­μορ­φό­τε­ρες πλατείες στον κόσμο.

Όσον αφορά τις ετοιμασίες της για τα Χριστούγεννα, αυτές ξεκινούν τον Νοέμβριο. Έ­να δέ­ντρο στήνεται στην πλατεία και μια φάτνη αναπαράσταση της γέννησης, ό­που, πριν α­πό κάποια χρόνια, τα ζωάκια που τη διακοσμούσαν ήταν αληθινά. Κάθε χρο­νιά, πάντως, ό­λο και κάτι αντικαθίσταται και όλο και κάτι καινούριο προσθέτουν στη διακόσμηση της πλα­τεί­ας. Την τελευταία Παρασκευή του μήνα, μόλις πέσει ο ή­λιος, ξεκινούν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη, μέσα από ένα φα­ντα­σμα­γο­ρι­κό σόου στην πλα­τεία. Τα κύρια φώτα της Grand Place σβήνουν και το σό­ου ξεκινάει με τον φωτισμό των ι­στο­ρι­κών κτιρίων που περιβάλλουν την πλατεία. Ο φωτισμός, συνεχίζει το παιχνίδι του ε­πά­νω στα κτίρια, αλλάζοντας χρώματα, πά­ντα με τη συνοδεία μουσικής, εναρμονισμέ­νος α­πό­λυ­τα, πράγμα που σημαίνει ότι το θέ­α­μα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Η πλατεία και όλα γύρω από αυτή, κάνουν ιδανική τη βόλτα και το περπάτημα μέσα στα γρα­φι­κά σοκάκια, όπου θα βρείτε πολλές ζεστές γωνιές να απολαύσετε ένα πο­τή­ρι κρα­σί, να διαλέξετε μια από τις εκατοντάδες μπίρες που σερβίρουν εκεί, να δο­κι­μά­σε­τε τα πε­ρί­φη­μα αχνιστά μύδια με τηγανητές πατάτες, ή, τέλος, να γλυκαθείτε με μια ζεστή πα­­ρα­δο­σι­α­κή βάφλα.

Δείτε τις παραπάνω πληροφορίες και σε βίντεο:


Ο τελευταίος μας προορισμός για φέτος! Ελπίζω να
περάσατε ωραία διαβάζοντας τις πληροφορίες μου!

ΠΗΓΗ: www.allforwinter.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.