26 Δεκ 2012

Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες

Από τη Nasia28
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Οι γιορτές στο Βέλγιο έχουν τη δική τους χάρη και έχοντας περάσει όμορφες γιορτινές ημέρες στην πρωτεύουσα της χώρας, ο Froggy με σιγουριά μπορεί να σας πει ότι αξίζει, αν κάποτε σας βγάλει ο δρόμος (και τα χρήματα) προς άλλη χώρα για τις γιορτές, να κάνετε μια στάση στις χριστουγεννιάτικες Βρυξέλλες. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη ξεκίνησαν φέτος στις 30 Νοεμβρίου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2013.

Τι περιλαμβάνουν αυτές; Μα φυσικά, την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά (η οποία διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά στην πόλη) απλωμένη σε μια έκταση 2 και παραπάνω χιλιομέτρων, από την Grand Place έως την Place St. Catherine, με σημείο αναφοράς ένα μεγάλο παγοδρόμιο. Ακριβώς δίπλα, θα βρείτε κι ένα μικρούλι παγοδρόμιο, για τα πιτσιρίκια που φοράνε παγοπέδιλα για πρώτη φορά.

Στην αγορά, το δικό τους χρώμα δίνουν, παραδοσιακά, τα κλασικά, ντυμένα γιορτινά, περιπτεράκια (challets), όπου μπορείτε να βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα, ενώ, εκδηλώσεις/δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα κάθε ημέρα, πάντα μέσα στο εορταστικό πνεύμα των ημερών.

Ένα μεγάλο λούνα παρκ, επίσης, στήνεται εκεί κάθε Χριστούγεννα, με τη ρόδα να έχει την τιμητική της. Μια βόλτα επάνω σε αυτή θέλει απίστευτο κουράγιο, με το κρύο που έχουν οι Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο, όμως, σίγουρα, η θέα της χριστουγεννιάτικης πλατείας από ψηλά, αποζημιώνει και με το παραπάνω. Υπάρχει και καρουζέλ στο λούνα παρκ, όπου όμως, αντί για αλογάκια, θα συναντήσετε τρομακτικές φιγούρες-παιχνίδια. Επάνω σε φοβερά και κακομούτσουνα τερατάκια και γενικά φανταστικούς χαρακτήρες, τα μικρά παιδιά μπορούν να κάνουν τη βολτούλα τους (αν δεν τρομάξουν)... :)

Η πλατεία των Βρυξελλών, είναι μια κούκλα τα Χριστούγεννα και παρ’ όλο το τσουχτερό κρύο, σου κάνει πραγματικά κέφι να γυρνάς γύρω από κει, κάθε ημέρα των γιορτών. Περιτριγυρισμένη από τεράστια, επιβλητικά, ιστορικά κτίρια, με εντυπωσιακές μπαρόκ προσόψεις, η Grand Place δικαίως θεωρείται ως μια από τις ομορφότερες πλατείες στον κόσμο.

Όσον αφορά τις ετοιμασίες της για τα Χριστούγεννα, αυτές ξεκινούν τον Νοέμβριο. Ένα δέντρο στήνεται στην πλατεία και μια φάτνη αναπαράσταση της γέννησης, όπου, πριν από κάποια χρόνια, τα ζωάκια που τη διακοσμούσαν ήταν αληθινά. Κάθε χρονιά, πάντως, όλο και κάτι αντικαθίσταται και όλο και κάτι καινούριο προσθέτουν στη διακόσμηση της πλατείας. Την τελευταία Παρασκευή του μήνα, μόλις πέσει ο ήλιος, ξεκινούν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη, μέσα από ένα φαντασμαγορικό σόου στην πλατεία. Τα κύρια φώτα της Grand Place σβήνουν και το σόου ξεκινάει με τον φωτισμό των ιστορικών κτιρίων που περιβάλλουν την πλατεία. Ο φωτισμός, συνεχίζει το παιχνίδι του επάνω στα κτίρια, αλλάζοντας χρώματα, πάντα με τη συνοδεία μουσικής, εναρμονισμένος απόλυτα, πράγμα που σημαίνει ότι το θέαμα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Η πλατεία και όλα γύρω από αυτή, κάνουν ιδανική τη βόλτα και το περπάτημα μέσα στα γραφικά σοκάκια, όπου θα βρείτε πολλές ζεστές γωνιές να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί, να διαλέξετε μια από τις εκατοντάδες μπίρες που σερβίρουν εκεί, να δοκιμάσετε τα περίφημα αχνιστά μύδια με τηγανητές πατάτες, ή, τέλος, να γλυκαθείτε με μια ζεστή παραδοσιακή βάφλα.

Δείτε τις παραπάνω πληροφορίες και σε βίντεο:


Ο τελευταίος μας προορισμός για φέτος! Ελπίζω να περάσατε ωραία διαβάζοντας τις πληροφορίες μου!


ΠΗΓΗ: allforwinter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα