Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

5 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στη Ρώμη

Από τη Nasia28


Η Ρώμη είναι πολύ ωραία τα Χριστούγεννα ας ρίξουμε μια ματιά στις παρακάτω πλη­­ρο­­φο­­­ρί­­ες!

Γειτονική μας χώρα, με μεγάλη ιστορία, αναρίθμητα αξιοθέατα και ατελείωτες ώρες περ­­­πά­­τη­­μα για να θαυμάσετε τις ομορφιές της, να ένας κοντινός προορισμός για ό­­σους από ε­­­σάς επιθυμείτε να περάσετε κάποιες ημέρες των γιορτών, εκεί.

Στη Ρώμη, η εορταστική περίοδος ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 6 Ι­­α­­νου­­α­­­ρί­­ου, ανήμερα των Θεοφανίων. Για τους Ιταλούς, εκτός από το χρι­­στου­­γεν­­νιά­­τι­­κο δέ­ντρο, η φάτ­­­νη της Γέννησης, αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό σύμβολο. Μά­­λι­­στα, οι χα­ρακτήρες των 3 Μάγων, του Ιωσήφ και της Μαρίας, τοποθετούνται στη φάτ­­νη στις 8 Δε­κεμβρίου, ε­­­νώ το Θείο Βρέφος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της πα­­ρα­­μο­­νής.

Την παραμονή των Χριστουγέννων αρκετοί είναι αυτοί που νηστεύουν μέχρι τη Λει­­τουρ­­­γί­­α. Η πιο διάσημη λειτουργία στη Ρώμη, στον Ναό του Αγίου Πέτρου, όπου πι­­στοί από όλο τον κόσμο καταφτάνουν, για να ακούσουν το χριστουγεννιάτικο μή­­νυ­­μα του Πάπα, κατά τη λει­­­τουρ­­­γί­­­α του στο Βατικανό. Μετά τη λειτουργία, οι οι­­κο­­γέ­­νει­­ες μα­­ζεύ­­ο­­νται γύ­ρω από το χρι­­­στου­­­γεν­­­νιά­­­τι­­­κο τραπέζι και απολαμβάνουν το πα­­ρα­­δο­­σι­­α­­κό γεύμα.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, οι Ιταλοί δε χάνουν με τίποτα το γιορτινό χρι­­στου­­γεν­­νιά­­τι­­­κο γεύ­­­μα, ενώ τα παιδάκια της οικογένειας, λένε χριστουγεννιάτικα ποιηματάκια μπρο­­στά σε γο­­­νείς και συγγενείς και παίρνουν και ένα γερό χαρτζιλίκι, ως ανταμοιβή.

Για τους Ιταλούς, υπάρχει μια επίσης πολύ σημαντική γιορτή κι είναι αυτή της 6ης Ι­­α­­νου­­α­­­ρί­­ου. Υπάρχει ένας θρύλος, που λέει ότι την παραμονή των Θεοφανίων, η μά­­γισ­­σα Befa­na επισκέπτεται όλα τα σπίτια της χώρας, πετώντας επάνω στη σκούπα της. Τρώει τα κα­­­­ρύ­­­δια και τα μπισκοτάκια που της έχουν αφήσει τα παιδιά και γεμίζει με γλυκά και δώρα τις κάλ­­­τσες των καλών παιδιών, ενώ αυτές των άτακτων, με κομ­­μα­­τά­­κια κάρβουνο...

ΠΗΓΗ: allforchristmas.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.