19 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος του κόσμου...

Από την
Babisgirl
Μαθήτρια της
έκτης τάξης

Η 21η Δεκεμβρίου 2012 θα μείνει στην ιστορία ως το 183ο «τέλος» του κόσμου που έ­χει α­ναγ­γελ­θεί από τη ρωμαϊκή εποχή, υποστηρίζει ο ιστορικός Λιουκ Με­ρί, σε συ­νέ­­ντευ­ξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, παρ’ όλα αυτά εγώ σας δί­νω τις δηλώ­σεις του ι­στο­ρι­κού γιατί ποτέ το τέλος του κόσμου δεν είχε τό­σο ε­πι­κοι­νω­νι­α­κή α­πή­­χη­ση.


«Η 21η Δεκεμβρίου θα είναι στο εξής μια ημερομηνία που θα θυμόμαστε. Το συ­ζη­τά­­με, βέ­βαι­α, όχι τόσο γιατί πραγματικά θα έρθει το τέλος του κόσμου αλλά για φαί­νε­ται ότι ο­ρι­σμέ­νοι το πιστεύουν. Το φαινόμενο πήρε διαστάσεις πι­στεύ­ω ε­ξαι­τί­ας του ίν­­τερ­νετ αλλά και από την ταινία 2012. Το τέλος του κόσμου υ­πάρ­χει από την αρχή του κόσμου. Είναι μια ιστορική αναφορά. Μάλιστα, σε μια βι­βλι­κή θε­ώ­ρη­ση των πραγ­­μά­των, πρόκειται για έ­ναν μύθο που θεμελιώνει την αν­θρω­πό­τη­τα που σημαίνει ό­τι οι άνθρωποι είμαστε ε­πι­ζώ­ντες της Κα­τα­στρο­φής (Νώ­ε).

»Το τέλος του κόσμου είναι μια θεωρία που συνδέεται στενά με τις μο­νο­θεϊ­στι­κές θρη­σκεί­ες που δεν έχει την ίδια θεώρηση του χρόνου με τους Μάγια (οι ο­ποί­οι δεν προ­έ­βλε­ψαν πο­τέ το τέλος του κό­σμου). Η Αρχαιότητα δε φοβόταν το τέ­λος του κό­­σμου σε αντίθεση με τους μονοθεϊστές που πιστεύουν ότι όπως ο Θεός δη­μι­ούρ­γη­σε τον κόσμο ο Θε­ός θα τον κα­τα­στρέ­ψει. Ο φόβος του τέλους του κόσμου είναι ο φό­βος της Θείας Τιμωρίας...» τονίζει ο ιστορικός.

ΕΙΚΟΝΑ: taringa.net

4 σχόλια:

 1. Συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση του ιστορικού. Μάλιστα όπως είπε και αυτός οι Μάγια δεν πρόβλεψαν κάτι τέτοια απλά το ημερολόγιο τους σταματάει εκεί γι' αυτό μην πιστεύετε αυτές τις ανοησίες γιατί; Γιατί δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι και εγω συμφωνώ αλλωστε γιατί να τελειώσει ο κοσμος ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνό απολύτος Babygirl.Όπως είπες γιατί να καταστραφεί ο κόσμος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ σωστά σε περίπτωση που ο Θεος ήθελε να μας καταστέψει θα μας το έλεγε ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κε­φα­λαί­α (σημαίνει ότι φωνάζετε), για­τί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δη­μο­σί­ευ­ση ελέγξτε για τυχόν λάθη α­προ­σε­ξί­ας, πατώντας στο κου­μπί «Προ­ε­πι­σκό­πη­ση».

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ