Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

19 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος του κόσμου...

Από την Babisgirl

Η 21η Δεκεμβρίου 2012 θα μείνει στην ιστορία ως το 183ο «τέλος» του κόσμου που έ­χει α­ναγ­γελ­θεί από τη ρωμαϊκή εποχή, υποστηρίζει ο ιστορικός Λιουκ Μερί, σε συ­νέ­­ντευ­ξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, παρ’ όλα αυτά εγώ σας δίνω τις δηλώ­σεις του ι­στο­ρι­κού γιατί ποτέ το τέλος του κόσμου δεν είχε τόσο ε­πι­κοι­νω­νι­α­κή α­πή­­χη­ση.


«Η 21η Δεκεμβρίου θα είναι στο εξής μια ημερομηνία που θα θυμόμαστε. Το συ­ζη­τά­­με, βέ­βαι­α, όχι τόσο γιατί πραγματικά θα έρθει το τέλος του κόσμου αλλά για φαί­νε­ται ότι ο­ρι­σμέ­νοι το πιστεύουν. Το φαινόμενο πήρε διαστάσεις πιστεύω ε­ξαι­τί­ας του ίν­­τερ­νετ αλλά και από την ταινία 2012. Το τέλος του κόσμου υπάρχει από την αρχή του κόσμου. Είναι μια ιστορική αναφορά. Μάλιστα, σε μια βιβλική θε­ώ­ρη­ση των πραγ­­μά­των, πρόκειται για έ­ναν μύθο που θεμελιώνει την ανθρωπότητα που σημαίνει ό­τι οι άνθρωποι είμαστε ε­πι­ζώ­ντες της Καταστροφής (Νώε).

»Το τέλος του κόσμου είναι μια θεωρία που συνδέεται στενά με τις μονοθεϊστικές θρη­σκεί­ες που δεν έχει την ίδια θεώρηση του χρόνου με τους Μάγια (οι οποίοι δεν προ­έ­βλε­ψαν πο­τέ το τέλος του κό­σμου). Η Αρχαιότητα δε φοβόταν το τέλος του κό­­σμου σε αντίθεση με τους μονοθεϊστές που πιστεύουν ότι όπως ο Θεός δη­μι­ούρ­γη­σε τον κόσμο ο Θεός θα τον κα­τα­στρέ­ψει. Ο φόβος του τέλους του κόσμου είναι ο φό­βος της Θείας Τιμωρίας...» τονίζει ο ιστορικός.

ΕΙΚΟΝΑ: www.taringa.net


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: χρόνος


4 σχόλια:

Nasia28 είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση του ιστορικού. Μάλιστα όπως είπε και αυτός οι Μάγια δεν πρόβλεψαν κάτι τέτοια απλά το ημερολόγιο τους σταματάει εκεί γι' αυτό μην πιστεύετε αυτές τις ανοησίες γιατί; Γιατί δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε!

Babisgirl είπε...

Ναι και εγω συμφωνώ αλλωστε γιατί να τελειώσει ο κοσμος ;

kounellaki01 είπε...

Συμφωνό απολύτος Babygirl.Όπως είπες γιατί να καταστραφεί ο κόσμος;

Babisgirl είπε...

Πολύ σωστά σε περίπτωση που ο Θεος ήθελε να μας καταστέψει θα μας το έλεγε ;

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.