Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

10 Ιανουαρίου 2013

Το χέρι του Θεού

Από τον Anthony12

Με τη βοήθεια ειδικού τηλεσκοπίου, η NASA κατάφερε να καταγράψει ε­ντυ­πω­σι­α­κές ει­­κό­νες ενός ουράνιου σχεδίου που μοιάζει με ανθρώπινο χέρι ή «Το χέρι του Θε­ού» ό­πως εί­παν μερικοί. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα pulsar με δι­ά­με­τρο μόλις 19 χι­λιό­με­τρα, το οποίο βρίσκεται 17.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη.


Το συγκεκριμένο pulsar ονομάστηκε B1509, ενώ όπως αναφέρει η NASA «Το πάλ­σαρ εί­ναι ένα ταχύτατα στροβιλιζόμενο αστέρι νετρονίων που διαχέει ενέργεια στο πε­ρι­­βάλ­λον του. Τα κύματα δημιουργούν ενδιαφέροντα σχήματα και μεταξύ αυ­τών είναι και εκείνο που μοιά­ζει με μεγάλο χέρι». Σύμφωνα με τη NASA, αυτό το ου­ρά­νι­ο σώ­μα είναι μία από τις πιο ισχυρές πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον Γα­λα­ξί­α.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι παλιότερα είχε φωτογραφηθεί το ακόμη πιο ε­ντυ­πω­σι­α­κό «Μά­τι του Θεού» το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.


ΠΗΓΗ: www.otherside.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: διάστημα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.