Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Ο Σκοτεινούλης και ο Φωτεινούλης

Από τη Fofikos1406

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν δυο πλανήτες ο Φωτεινούλης και ο Σκοτεινούλης. Ο Φω­­τει­νού­λης ήταν ένας κίτρινος, ζεστός, καμαρωτός καμαρωτός, όμορφος πλα­νή­της. Όλοι τον α­γα­πού­σαν. Ενώ όμως ο Σκοτεινούλης ήταν ένας γκρι, μίζερος πλα­νή­της που δεν τον ή­θε­λε κανένας... Μια μέρα λοιπόν, ο Φωτεινούλης είπε στον Σκο­τει­νού­λη:
– Μα γιατί είσαι τόσο στεναχωρημένος;
– Εμένα κάνεις δε με θέλει...
– Φυσικά και σε θέλουν. Τώρα που εγώ θα πάω να κοιμηθώ βγες ε­κεί έξω να σε θαυμάσουν και μην κρύβεσαι.
– Σίγουρα;
– Φυσικά, κάνε με περήφανο.
– Μα εγώ δεν είμαι σαν εσένα για με θέλουν οι άλλοι...
– Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Ο καθένας έχει τη χάρη του.
– Έχει μια λογική...
– Ουφ νύσταξα, βγες τώρα να σε θαυμάσουν.

Όταν λοιπόν ο Φωτεινούλης έπεσε για ύπνο, γιατί ήταν κου­ρα­σμέ­­νος από την πρωινή βάρδια, ο Σκοτεινούλης βγήκε έξω και ε­ντυ­­πω­σί­α­σε. Όλοι τον κοιτούσαν με την ίδια απορία πού ήταν τό­σο καιρό, ή­ταν τόσο όμορφος, τόσο μεγάλος. Κάνεις δεν μπο­ρού­σε να πάρει τα μάτια του από πάνω του...

Έτσι λοιπόν τον Σκοτεινούλη τον ονομάσανε Φεγγάρι, και τον Φωτεινούλη Ήλιο. Ό­λοι ή­ταν ευ­τυ­χι­σμέ­νοι και το φεγγάρι δεν ήταν πια δυστυχισμένο αλλά λαμπερό και με αυ­το­­πε­ποί­θη­ση. Κάθε βράδυ λοιπόν το φεγγάρι έβγαινε και ο ήλιος κοιμόταν και το πρω­ί γι­νόταν το α­νά­πο­δο. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

ΕΙΚΟΝΕΣ: lascosasdejuampa1.blogspot.com, de.clipartlogo.comΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: διαφορετικότητα


3 σχόλια:

BlackCat 62 είπε...

Πολύ ωραίο! Άμα είμουν 4 χρονών θα είχα πάθει σοκ, γιατί δεν θα ήξερα ότι η μέρα και η νύχτα ωφείλετε στην περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο. Και πάλι... πολύ ωραιο! :-)

δάσκαλος98 είπε...

Μου άρεσε! Μπράβο, αστέρι μου! Θα κρατήσω και μια μεγάλη αλήθεια που αναφέρεις: «Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Ο καθένας έχει τη χάρη του.»
Καλώς όρισες στην παρέα μας!

HelloKitty 23 είπε...

Τέλειο! Μπορώ να ομολογήσω πως μια χαρά κοιμάμαι τα βράδια! Ευχαριστώ Σκοτεινούλη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.