2 Οκτωβρίου 2015

Το δέντρο με τις σαγιονάρες

Ένα παραμύθι της HelloKitty23Μαθήτρια της
έκτης τάξης

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μακρινό χωριό, ζούσε ένας φτωχός κηπουρός, λί­γο μί­­­ζε­­­ρος και φιλόδοξος. Το πρωί των 44 γενεθλίων του, πηγαίνοντας να δει αν μή­πως ε­­πι­­­τέ­­λους φύτρωσε κάτι στον κήπο του, αντίκρισε, κάτι το αδιανόητο: έ­να μεγάλο δέ­­ντρο που στο κάθε κλαδί του είχε από ένα ζευγάρι χρωματιστές σα­γιο­νά­ρες! Ο κη­­που­­ρός δεν πί­στευ­ε στα μάτια του! Χωρίς να χάσει χρόνο, έ­πια­σε ένα ζευγάρι και το δο­­κί­­μα­­σε. Αλλά υ­πήρ­χε και κάτι ακόμα πιο παράξενο: το ζευ­γά­ρι που πήρε ήταν υ­­περ­­βο­­λι­­κά μικρό νού­με­ρο για τα μεγάλα του πόδια! Αλ­λά μό­λις ακούμπησε τις σα­­γιο­­νά­­ρες, αυτές αμέσως άλ­λα­ξαν και μεγάλωσαν α­κρι­βώς στο νού­με­ρό του! Το πο­­νη­­ρό μυα­­λό του σκέφτηκε πως θα έ­βγα­ζε μια ο­λό­κλη­ρη πε­ρι­ου­σί­α με αυτό το δέντρο. Και έ­­τσι έκανε. Το επόμενο α­μέ­σως πρω­ί άρ­χι­σε να κα­λεί χωριάτες στον κήπο του, για να α­­γο­­ρά­­σουν σαγιονάρες! Ο κό­σμος εί­χε τρε­λα­θεί! Όλοι έτρεχαν να προλάβουν να τις α­­γο­­ρά­­σουν! Μέσα σε μια βδο­­μά­­δα, ο φτω­χός μας κηπουρός είχε βγάλει πάνω από 100.000 ευρώ!

Ένα βράδυ, αφότου ο κόσμος είχε φύγει, κάποιος χτύπησε την πόρτα του. Αυτός, πή­­γε χα­ρού­με­νος να ανοίξει, θέλοντας να πάρει κι άλλα λεφτά, όμως, όταν ά­νοι­ξε την πόρτα, έ­νας άντρας με στέμμα και βασιλικά ρούχα, εμφανίστηκε μπρο­στά του:
– Γεια σας, είμαι ο λόρδος Ντούμπλιντον, από το βασίλειο Ντουμπλ, και θα ήθελα να α­­­γο­­­ρά­­­σω το δέντρο σας!
– Τι; Συγνώμη κύριε αλλά θα ήθελα να σας αναφέρω, πως δεν πουλάω το δέντρο μου!
– Ούτε δηλαδή, για 300.000 ευρώ;
– Ούτε
– Ούτε για 500.000 ευρώ;
– Όχι
– Ωραία, τελική σου ευκαιρία: 1.000.000 ευρώ!

Ο κηπουρός έκπληκτος από αυτό το ποσό, δέχτηκε την πρότασή του. Τότε, ο Ντού­­μπλιν­­τον μπούκαρε στο σπίτι του και βγήκε στον κήπο του. Ξερίζωσε το δέ­ντρο και το φόρ­τω­σε στη λιμουζίνα. Μόλις ο λόρδος έφτασε στο βασίλειό του, έ­τα­ξε στους βα­­σι­­λι­­κούς κη­που­ρούς να ξαναφυτρώσουν το δέντρο. Αλλά το ε­πό­με­νο πρωί, όταν ο Ντού­­μπλιν­­τον βγή­κε στην αυλή για να δει το δει το μόνο πράγ­μα που αντίκρισε ήταν έ­­να μόνο ζευγάρι σα­γιο­νά­ρες στο γρασίδι! Τίποτε άλ­λο! Οι κη­που­ροί του, του είπαν πως ήταν δικό τους λά­θος δι­ό­τι έπρεπε να εί­χαν ρί­ξει νε­ρό στο δέντρο! Έτσι, ο λόρ­­δος τους εξόρισε μια για πάντα α­πό το βα­σί­λει­ο! Ω­στό­σο, ο «φτωχός» μας κηπουρός, έ­­φυ­­γε εκείνο ακριβώς το βράδυ για να με­τα­κο­μί­σει στις Μπαχάμες. Έτσι ζήσαμε εμείς κα­­λά, και ο κηπουρός κα­λύ­τε­ρα στις Μπα­χά­μες!


ΧΑΡΤΗΣ: podilato98.blogspot.com (από el.wikipedia.org)

4 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

Ωραίο! Απορία: Στις Μπαχάμες ο κηπουρός φορούσε... σαγιονάρες; :D
Καλώς όρισες στην παρέα μας!

HelloKitty 23 είπε...

Ε φυσικά και φορούσε!

BlackCat 62 είπε...

Χαχαχα! Όταν ο κηπουρος, ομως, γερασει και μεγαλωσει το ποδι του, οι σαγιοναρες θα μεγαλωσουν κι αυτες σε νουμερο;

HelloKitty 23 είπε...

Το μαγικό πάντα παραμένει μαγικό!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ