2 Οκτ 2015

Το δέντρο με τις σαγιονάρες

Παραμύθι

Από τη HelloKitty23
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μακρινό χωριό, ζούσε ένας φτωχός κηπουρός, λίγο μίζερος και φιλόδοξος. Το πρωί των 44 γενεθλίων του, πηγαίνοντας να δει αν μήπως επιτέλους φύτρωσε κάτι στον κήπο του, αντίκρισε, κάτι το αδιανόητο: ένα μεγάλο δέντρο που στο κάθε κλαδί του είχε από ένα ζευγάρι χρωματιστές σαγιονάρες! Ο κηπουρός δεν πίστευε στα μάτια του! Χωρίς να χάσει χρόνο, έπιασε ένα ζευγάρι και το δοκίμασε. Αλλά υπήρχε και κάτι ακόμα πιο παράξενο: το ζευγάρι που πήρε ήταν υπερβολικά μικρό νούμερο για τα μεγάλα του πόδια! Αλλά μόλις ακούμπησε τις σαγιονάρες, αυτές αμέσως άλλαξαν και μεγάλωσαν ακριβώς στο νούμερό του! Το πονηρό μυαλό του σκέφτηκε πως θα έβγαζε μια ολόκληρη περιουσία με αυτό το δέντρο. Και έτσι έκανε. Το επόμενο αμέσως πρωί άρχισε να καλεί χωριάτες στον κήπο του, για να αγοράσουν σαγιονάρες! Ο κόσμος είχε τρελαθεί! Όλοι έτρεχαν να προλάβουν να τις αγοράσουν! Μέσα σε μια βδομάδα, ο φτωχός μας κηπουρός είχε βγάλει πάνω από 100.000 ευρώ!

Ένα βράδυ, αφότου ο κόσμος είχε φύγει, κάποιος χτύπησε την πόρτα του. Αυτός, πήγε χαρούμενος να ανοίξει, θέλοντας να πάρει κι άλλα λεφτά, όμως, όταν άνοιξε την πόρτα, ένας άντρας με στέμμα και βασιλικά ρούχα, εμφανίστηκε μπροστά του:
— Γεια σας, είμαι ο λόρδος Ντούμπλιντον, από το βασίλειο Ντουμπλ, και θα ήθελα να αγοράσω το δέντρο σας!
— Τι; Συγνώμη κύριε αλλά θα ήθελα να σας αναφέρω, πως δεν πουλάω το δέντρο μου!
— Ούτε δηλαδή, για 300.000 ευρώ;
— Ούτε
— Ούτε για 500.000 ευρώ;
— Όχι
— Ωραία, τελική σου ευκαιρία: 1.000.000 ευρώ!

Ο κηπουρός έκπληκτος από αυτό το ποσό, δέχτηκε την πρότασή του. Τότε, ο Ντούμπλιντον μπούκαρε στο σπίτι του και βγήκε στον κήπο του. Ξερίζωσε το δέντρο και το φόρτωσε στη λιμουζίνα. Μόλις ο λόρδος έφτασε στο βασίλειό του, έταξε στους βασιλικούς κηπουρούς να ξαναφυτρώσουν το δέντρο. Αλλά το επόμενο πρωί, όταν ο Ντούμπλιντον βγήκε στην αυλή για να δει το δει το μόνο πράγμα που αντίκρισε ήταν ένα μόνο ζευγάρι σαγιονάρες στο γρασίδι! Τίποτε άλλο! Οι κηπουροί του, του είπαν πως ήταν δικό τους λάθος διότι έπρεπε να είχαν ρίξει νερό στο δέντρο! Έτσι, ο λόρδος τους εξόρισε μια για πάντα από το βασίλειο! Ωστόσο, ο «φτωχός» μας κηπουρός, έφυγε εκείνο ακριβώς το βράδυ για να μετακομίσει στις Μπαχάμες. Έτσι ζήσαμε εμείς καλά, και ο κηπουρός καλύτερα στις Μπαχάμες!



Παιδικές δημιουργίες
ΧΑΡΤΗΣ: podilato98.blogspot.com (από el.wikipedia.org)

4 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

Ωραίο! Απορία: Στις Μπαχάμες ο κηπουρός φορούσε... σαγιονάρες; :D
Καλώς όρισες στην παρέα μας!

Unknown είπε...

Ε φυσικά και φορούσε!

Unknown είπε...

Χαχαχα! Όταν ο κηπουρος, ομως, γερασει και μεγαλωσει το ποδι του, οι σαγιοναρες θα μεγαλωσουν κι αυτες σε νουμερο;

Unknown είπε...

Το μαγικό πάντα παραμένει μαγικό!

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα