Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Πόλεμοι στη Χώρα των Αριθμών

Ένα παραμύθι για τις αριθμητικές παραστάσεις


Μια φορά κι έναν καιρό, στα πολύ παλιά χρόνια, ζούσαν στις εύφορες πε­δι­ά­δες της Χώρας των Αριθμών τέσσερις μεγάλες φυλές, που πολεμούσαν με­τα­ξύ τους για αιώνες, προσπαθώντας να επικρατήσει η πιο δυνατή. Οι μάχες που είχαν δώ­σει ήταν πάρα πολλές, αλλά καμιά δεν κατάφερνε να επιβληθεί στις άλλες.

Οι φυλές αυτές ήταν οι προσθέσεις, οι αφαιρέσεις, οι πολλαπλασιασμοί και οι δι­αι­ρέ­σεις.

Κάποτε οι πολλαπλασιασμοί σκέφτηκαν πως θα μπορούσαν να συμμαχήσουν με τις διαιρέσεις, για να νικήσουν και να υποδουλώσουν τις άλλες φυλές. Στη με­γά­­λη μά­χη που ακολούθησε πολλοί αριθμοί θυσιάστηκαν πολεμώντας σαν ή­ρω­ες, ώ­σπου τελικά οι πολλαπλασιασμοί και οι διαιρέσεις νίκησαν τον στρα­τό των προ­­σθέ­σε­ων και των αφαιρέσεων.

Στιγμιότυπο από τον Μεγάλο Μαθηματικό Πόλεμο

Οι νικητές υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους να υπογράψουν συνθήκη με την ο­ποί­α αναγνωριζόταν η προτεραιότητα των πολλαπλασιασμών και των δι­αι­ρέ­σε­ων απέναντι στις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις.

Οι επόμενες ημέρες κύλησαν με γλέντια και πανηγύρια. Ο Μεγάλος Μα­θη­μα­τι­κός Πό­λε­μος είχε επιτέλους τελειώσει!

Δυστυχώς, μέσα στη χαρά τους ξέχασαν τους αντάρτες: τη φυλή των πα­ρεν­θέ­­σε­ων, που ζούσε στα βουνά και τους είχε πολεμήσει πολλές φορές.

Ο στρατός των παρενθέσεων περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να ε­πι­τε­θεί. Το τρί­το βράδυ, ενώ όλοι γλεντούσαν, οι παρενθέσεις τούς πε­ρι­κύ­κλω­σαν και τους α­νά­γκα­σαν να παραδοθούν.


Οι δύο σύμμαχοι αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντισταθούν. Ο Β΄ Μα­θη­­μα­τι­κός Πόλεμος, όπως τον ονόμασαν αργότερα οι ιστορικοί, τελείωσε τόσο γρή­γο­ρα όσο είχε αρχίσει!...

Η νέα συνθήκη που υπογράφτηκε δήλωνε την ανωτερότητα των πα­ρεν­θέ­σε­ων α­πέ­να­ντι σε όλους, αλλά επέτρεπε στους πολλαπλασιασμούς και τις δι­αι­ρέ­σεις να κρα­τή­σουν την προτεραιότητά τους απέναντι στις προσθέσεις και τις αφαιρέ­σεις.

Από τότε, όποτε συναντούμε αριθμητικές παραστάσεις, οφείλουμε να σε­βό­μα­στε τη συνθήκη, διαφορετικά θα ξεσπάσει νέος πόλεμος! Μόνο έτσι θα ζή­σουν αυτές κα­λά κι εμείς καλύτερα...

ΠΗΓΗ: users.auth.gr/kliapis/alter8.htm | ΕΙΚΟΝΕΣ: www.mr-movie.com, tristenheffelfingerkelseyroush.wikispaces.com, www.gunandgame.com16 σχόλια:

Πέτρος Σαμούχος είπε...

Πολύ καλή και έξυπνη ανάρτηση!

δάσκαλος98 είπε...

Να 'σαι καλά, Πέτρο! :))
Γιώργος

maranda είπε...

Δεν έχω λόγια! Προβλέπω να γυριστεί σε 3D ταινία, που θα σπάσει τα ταμεία!Μπράβο!:))

δάσκαλος98 είπε...

Το κείμενο δεν είναι δικό μου, αλλά έβαλα λίγο το χεράκι μου. Όσο για την ταινία, πρέπει να κλείσουμε πάλι τον Μπραντ Πιτ;

maranda είπε...

Καλύτερα τον Μαύρο Πιτ, μου κάνει πιο άγριος!:)

δάσκαλος98 είπε...

Χα χα χα!

Anastazzzia είπε...

Χεχεχε....Μήπως τελικά η οικονομική κρίση μας ωθεί να δοκιμάσουμε το ταλέντο μας και σε άλλους χώρους; Αφού έγραψες το σενάριο...κάνω το σκηνοθέτη!χεχεχε

δάσκαλος98 είπε...

Κανένα πρόβλημα! Θα τα βρούμε και στα οικονομικά. Το θέμα είναι τι θα γίνει με το Μαύρο Πιτ! Έχεις το τηλέφωνο του ατζέντη του;

maranda είπε...

Παρούσα η ατζέντισσα!(δεν τον πρότεινα τυχαία...)
Τρομερή καλλιτεχνική ομάδα δεν είμαστε;

Anastazzzia είπε...

ΟΥΟΥΟΥΟΥ! Εγώ προτείνω να πάμε και μια βόλτα από το υπουργείο...Μπας και τους δώσουμε καμιά ιδέα της προκοπής!

δάσκαλος98 είπε...

Αστεία αστεία φτιάξαμε άλλη μια ανάρτηση στα σχόλια! Χε χε! Καλό απόγευμα! :))

maranda είπε...

Έχεις επισκέψεις!

δάσκαλος98 είπε...

Χα χα χα! Βρε, καλώς τη βαφτιστήρα, τη Στρογγύλω! Καλώς ήρθες! Θα συνεννοηθώ με τη σκηνοθέτρια και την ατζέντισσα και σίγουρα θα πάρεις κάποιο ρόλο!
* Παιδιά, δείτε ποια είναι η Στρογγύλω και τι κάνει εδώ και εδώ!

tzina45 είπε...

Είναι πολύ καλό.Ειδικά οι παρενθέσοις με τα όπλα.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά μήπως έχετε κάποια παρόμοια καταπληκτική ιστορία για τις εξισώσεις;

δάσκαλος98 είπε...

Όχι, δυστυχώς. Έχουμε μόνο ένα αστείο βιντεάκι (εδώ).

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.