Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Το τσίρκοΟ Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τσάρλι Τσάπλιν συγκαταλέγεται στους ση­­μα­­­ντι­­κό­­τε­­ρους δημιουργούς της έβδομης τέχνης, όπως αποκαλείται ο κι­­νη­­μα­­το­­γρά­­φος. Είναι γνωστός και ως Σαρλό, από το όνομα του χαρακτήρα που εν­­σάρ­­κω­­νε στα πρώ­τα έργα του.

Στην ταινία «Το τσίρκο» η αστυνομία καταδιώκει τον Σαρλό επειδή νομίζει ότι εί­­ναι πορτοφολάς κι εκείνος βρίσκει καταφύγιο σε ένα τσίρκο. Την ώρα του προ­­γράμ­­μα­­τος κατρακυλάει στην πίστα, η εμφάνισή του κάνει το κοινό να γελά και ο δι­­ευ­­θυ­­ντής τον προσλαμβάνει αμέσως ως κλόουν. Ο ήρωας ερωτεύεται την ιπ­­πο­­κό­­μο αλλά...

Η ταινία γυρίστηκε το 1928 και ανήκει στον βωβό κινηματογράφο, δηλαδή δεν έ­­χει ήχο από τα δρώμενα παρά μόνο συνοδευτική μουσική. Ακολουθεί ένα χα­­ρα­­κτη­­ρι­­στι­­κό απόσπασμα:


ΠΗΓΕΣ: el.wikipedia.org, www.myfilm.gr | ΕΙΚΟΝΑ: www.imdb.com


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ταινίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.