Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Στο μουσείο

Από τον pg29
Ποιανού είσαι εσύ;

Από την tzina45
Στο μουσείο

Από την Joe
Τι είναι το μουσείο;

Από τη Vickos22
Στο μουσείο

Από τον gas7
Μια μέρα στο μουσείο

Από την Connie11
Οι αρχαίοι πρόγονοί μας

Από τον FOXGR
Το Μουσείο Pet Shop

Από τη fraulitsa7
Το μουσείο

Από τον Vans333Dp
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Ο αρχαίος κόσμος

Από τον αεροπόρο1
We Are the Champions!

Από τον Μπαμπουίνο
Μπαμπουίνος

O Μπαμπουίνος κατοικεί στη Νότια Αθήνα.
Στην έκτη δημοτικού (2011-2012) ξεκί-
νησε τη συνεργασία του με το ΠΟΔήΛΑΤΟ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣτο μπαρ

Από τον mike one
Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Οι πιο παράξενοι δρόμοι του κόσμου!

Από τη Sweety

 1  Ο συντομότερος δρόμος 

Τον διασχίζεις τάχιστα, χωρίς να κουραστείς καθόλου, είτε φοράς παπού­τσι φλατ είτε γόβα στιλέτο! Ο συντομότερος δρόμος στον κόσμο έχει μή­κος 2,06 μέτρα και μόνο μία διεύθυνση: Η είσοδος ενός μπιστρό με τον αριθμό 1, που αποτελεί μέρος του ξενοδοχείου «Mackays». Κατάκοπος πια, πίνεις και το ποτάκι σου!

Ebenezer Place (Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο)

 2  Ο στενότερος δρόμος

Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να είσαι το λιγότερο ψηλόλιγνος για να τον διασχίσεις, αφού το πλάτος του κυμαίνεται από 31 εκατοστά (στο στενό­τερο σημείο) έως 50 εκατοστά (στο φαρδύτερο). Επιπλέον, για να περά­σεις ξέχασε τους τρυφερούς εναγκαλισμούς με το έτερον ήμισυ! Στην έ­ξοδο θα πιαστείτε πάλι χεράκι χεράκι...

Spreuerhofstraße (Γερμανία)

 3  Ο πιο περίπλοκος δρόμος

«Χαθήκαμε, χριστιανοί», αναφώνησε ο τελευταίος οδηγός και μετά... τα ίχνη του χάθηκαν! Ένα σύνολο από γέφυρες σε τέσσερα επίπεδα δημι­ουργούν το πιο περίπλοκο δίκτυο δρόμων στον κόσμο, όπου πρέπει σαν άλλος Κοντορεβιθούλης να αφήνεις τα... ψιχουλάκια σου για να βρεις την έξοδο!

Judge Harry Pregerson Interchange (Λος Άντζελες, ΗΠΑ)

 4  Ο πιο στριφογυριστός δρόμος

Βρίσκεται στον λόφο Russian Hill στο Σαν Φρανσίσκο και αποτελείται από 8 απότομες στροφές, που για να τις διασχίσεις πρέπει πρώτα να έχεις πά­ρει (καλού κακού) τις δραμαμίνες σου για τη ναυτία! Το όριο ταχύτητας είναι 8 χιλ./ώρα, ενώ για περισσότερη ασφάλεια στρώθηκε με ειδικά τού­βλα.

Lombard St (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)

 5  Ο πιο απότομος δρόμος

Οι οδηγοί συνηθίζουν να βάζουν πέτρες στις ρόδες των αυτοκινήτων τα βράδια, μήπως και τα πάρει η κατηφόρα, ενώ οι ίδιοι χρησιμοποιούν τα... παγοπέδιλα για να κατέβουν! Ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο χαρα­κτηρίζει και την πιο απότομη κατοικημένη περιοχή στον πλανήτη μας, ό­που τον χειμώνα τα πράγματα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα.

Baldwin Street (Νέα Ζηλανδία)

Πάντως εγώ, νομίζω ότι όποιος πρότεινε τον δρόμο αυτό, ως τον πιο α­πότομο, δε θα είναι Έλληνας. Να δεις εδώ κάτι απότομες κατηφόρες ή α­νηφόρες που έχουμε...

 6  Ο φαρδύτερος δρόμος

Πάνω από 300 μέτρα πλάτος και 12 λωρίδες κυκλοφορίας συνθέτουν τον φαρδύτερο δρόμο στον κόσμο, όπου –παρ’ όλα αυτά– το μποτιλιάρισμα είναι μεγάλο. Όσο για τους πεζούς; Όσοι βιάζονται μπορούν να χρησιμο­ποιούν τα πατίνια τους!

9 De Julio (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)

 7  Ο μακρύτερος εμπορικός δρόμος

Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους στο Οντάριο, συνδέει τις όχθες των λιμνών Οντάριο και Simcoe, καλύπτοντας μια απόσταση 1,178 μιλί­ων. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να αποφασίσεις αν θα πάρεις το ροζ πουλόβερ που είδες στη βιτρίνα ή το κόκκινο, πώς θα το συνδυάσεις, τι αξεσουάρ του ταιριάζουν κλπ. Άλλωστε, χρόνο έχεις!

Yonge St (Οντάριο, Καναδάς)

 8  Ο μεγαλύτερος κυκλικός δρόμος

O δρόμος βρίσκεται στα νότια της Κουάλα Λουμπούρ και διατρέχει έναν καταπράσινο λόφο, ενώ το μήκος του φτάνει τα 3,4 χιλιόμετρα. Είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους στον κόσμο, αρκεί να μην κάνεις πολλούς κύκλους και χάσεις τον προσανατολισμό σου! Εναλλακτικά, μπο­ρείς να κάνεις μια βόλτα μέσα στο πάρκο!

Putrajaya (Μαλαισία)

 9  Ο πιο μπερδεμένος κυκλικός δρόμος

Το λέει και το όνομά του: Μαγεία! Άλλωστε για να μην μπερδέψεις τις δια­δρομές πρέπει να είσαι το λιγότερο ο... Χουντίνι ή να έχεις πάει πριν σε χαρτορίχτρα! Κατασκευάστηκε το 1972 και αποτελείται από πέντε μίνι κυ­κλικούς κόμβους που σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο. Το 2009 ψηφίστη­κε ως ο τέταρτος πιο «τρομακτικός» δρόμος στη Βρετανία!

Magic Roundabout (Swindon, Ηνωμένο Βασίλειο)

 10  Ο μεγαλύτερος εθνικός δρόμος

Mε συνολικό μήκος περίπου 14.500 χιλιόμετρα (9.000 μίλια) είναι η μεγα­λύτερη εθνική οδός στον κόσμο και ενώνει όλες τις ηπειρωτικές πρωτεύ­ουσες της Αυστραλίας. Αποτελεί έναν από τους πλέον ξεκούραστους αυ­τοκινητοδρόμους, όπου το ταξίδι αποκτά άλλη διάσταση!

Highway 1 (Αυστραλία)

ΠΗΓΗ: perierga.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: μετακινήσεις


Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Η Κύπρος το 1974Τον Ιούλιο του 1974 η ελληνική χούντα οργανώνει πραξικόπημα και ανατρέπει τον Πρόεδρο της Κύπρου Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Ύστερα από πέντε μέρες η Τουρκία ει­σβάλλει στο νησί µε πρόσχημα την υπεράσπιση των Τουρκοκυπρίων. Τα στρατεύματά της αποβιβάζονται στον Βορρά και καταλαμβάνουν την Κερύνεια. Η επιχείρηση θα μεί­νει στην Ιστορία με την κωδική ονομασία «Αττίλας 1».

Είκοσι πέντε μέρες αργότερα, και ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για αποχώρηση από την Κερύνεια, πραγματοποιείται ο «Αττίλας 2». Τα τουρκικά στρατεύματα προελαύνουν και καταλαμβάνουν την Αμμόχωστο.

Η Τουρκία κατέχει πλέον το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας (μαζί και το βόρειο τμή­μα της πρωτεύουσας Λευκωσίας). Το τίμημα είναι 6.000 νεκροί και αγνοούμενοι, ενώ 200.000 Ελληνοκύπριοι καταφεύγουν στον νότο ως πρόσφυγες. Παράλληλα, οι περί­που 50.000 Τουρκοκύπριοι των ελεύθερων περιοχών μεταφέρονται στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού.

Στους επόμενους χάρτες μπορείτε να δείτε τα εδάφη που κατέχει η Τουρκία αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο (από την εποχή που η Κύπρος ήταν βρετανική αποικία). Τα πρώτα είναι γνωστά ως Κατεχόμενα και τα δεύτερα ως βρετανικές βάσεις.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ (1974)

15 Ιουλίου ► Χουντικό πραξικόπημα, ο Μακάριος διαφεύγει στο εξωτερικό
20 Ιουλίου ► «Αττίλας 1»
14 Αυγούστου ► «Αττίλας 2»
7 Δεκεμβρίου ► Ο Μακάριος επιστρέφει στο νησί

ΠΗΓΕΣ: εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (14.05.2005), el.wikipedia.org | ΧΑΡΤΕΣ: www.rural-tourism.tph.moi.gov.cy (1), el.wikipedia.org (2-3)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ευρώπη, Ιστορία


Ανέκδοτα (8)

Από τη Vickos22

 1 
– Τι κάνει ένας που κρατάει
ένα πανί και γυρίζει;
– Πανηγυρίζει!

 2 
– Τι λένε οι ανθρωποφάγοι όταν
βλέπουν μια έγκυο γυναίκα;
– Kinder-έκπληξη!Ανέκδοτα (7)

Από τον mike one


 1 
– Τι σημαίνει Δ.Ε.Η.: Δεν έχουμε ηλεκτρισμό!
– Τι σημαίνει Ο.Τ.Ε.: Ούτε τηλέφωνο έχουμε!

 2 
– Ξέρετε τη δίαιτα του Κινέζου;
– Τρως τα πάντα και κάνεις τον Κινέζο.

 3 
– Ξέρετε τη δίαιτα του ανανά;
– Τρως τα πάντα εκτός από ανανά.Ανακύκλωση

Από την tzina45

Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστη­ριότητας και το οποίο στη μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στη διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις ο­ποίες παράγονται νέα αγαθά.

       

Μέρος της διαδικασίας της ανακύκλωσης είναι και η μετατροπή βλαβερών για το περι­βάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ομαλό­τερα η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον το οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνει τη διαδικασία της ανακύκλωσης με φυσικό τρόπο. Παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης εί­ναι η μετατροπή οικιακών λυμάτων σε τέτοια μορφή ώστε να είναι λιγότερο βλαβερά σε αντίθεση με την κατευθείαν εναπόθεσή τους π.χ. στη θάλασσα.


ΠΗΓΗ: ;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: περιβάλλον


Tα ομορφότερα μηνύματα της ημέρας

Από τη May

ΠΗΓΗ: ;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: εγώ κι ο κόσμος


Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Χαμένοι στη θάλασσα!

Από τους mangous23 και SPEED 19
| πρώτο μέρος | δεύτερο μέρος | τρίτο μέρος |


Χρωματίζοντας την Αμερική


Από τον αεροπόρο1
Από την elpis00
Από τον FOXGR
Από την Joe
Από τη May

| πρώτο μέρος | δεύτερο μέρος | τρίτο μέρος |

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Αμερική