7 Οκτωβρίου 2019

Οι αριθμητικές παραστάσεις

Αριθμητική παράσταση ονομάζεται μια σειρά αριθμών που συνδέονται μεταξύ τους με τα σύμβολα των πράξεων.1 Στις αριθμητικές παραστάσεις οι πράξεις γίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά με μια ορισμένη σειρά:
  • πρώτα οι πολλαπλασιασμοί και οι διαιρέσεις
  • ύστερα οι προσθέσεις και οι αφαιρέσεις


Παραδείγματα αριθμητικών παραστάσεων

2 Αν υπάρχουν παρενθέσεις, κάνουμε πρώτα τις πράξεις μέσα στις παρενθέσεις με την ίδια σειρά:3 Τέλος, ένα πρόβλημα μπορεί να εκφραστεί με την κατάλληλη αριθμητική παράσταση. Ορίστε ένα παράδειγμα:

Ο Πέτρος θέλει να φτιάξει μους σοκολάτας και αγόρασε τα εξής υλικά: 2,5 κιλά σοκολάτα προς 16,8 € το κιλό, 1,25 κιλά βούτυρο προς 10,2 € το κιλό, 40 αβγά προς 0,65 € το ένα, 1,5 κιλά κρέμα γάλακτος προς 7,5 € το κιλό και 1,25 κιλά ζάχαρη προς 3,2 € το κιλό. Με αυτά τα υλικά έφτιαξε 40 μερίδες. Πόσο του κόστισε κάθε μερίδα;ΠΗΓΗ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ - ΕΙΚΟΝΕΣ: podilato98.blogspot.com (1: blogs.sch.gr/chrysantor/, 2-4), blogs.sch.gr/chrysantor/ (5-6)


Κόμικς-ΣκίτσαΦυσικοί αριθμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα εγκριθεί πρώτα από τον δάσκαλο98. Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα