15 Οκτ 2019

Πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν;

Ο Ήλιος είναι το μεγαλύτερο ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος και ο Δίας ο μεγαλύτερος πλανήτης.



Είναι άραγε και τα μεγαλύτερα ουράνια σώματα στο σύμπαν;


Η σύγκριση στο βίντεο ξεκινά με τη Σελήνη, συνεχίζεται με τους πλανήτες και ολοκληρώνεται με τον Ήλιο και άλλα, μεγαλύτερά του, αστέρια. Το πιο μεγάλο απ’ όσα είναι γνωστά έχει διάμετρο 2,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, είναι δηλαδή 2.000 φορές μεγαλύτερο από τον Ήλιο!

* Αν ένα αεροπλάνο μπορούσε να πετάξει πάνω από την επιφάνειά του με ταχύτητα 900 χλμ. την ώρα, θα χρειαζόταν 1.100 χρόνια για να ολοκληρώσει μία μόνο πλήρη περιστροφή...

Ακόμη κι αυτό, όμως, το γιγάντιο αστέρι δεν είναι παρά μια μικρή κουκκίδα ανάμεσα στα μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια άστρα που αποτελούν τον γαλαξία μας. Και υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια γαλαξίες σε όλο το σύμπαν!

Ζαλιστήκατε; Κι εγώ. Οι αριθμοί είναι τεράστιοι. Ας κρατήσουμε τουλάχιστον κάτι που είναι εύκολα κατανοητό: Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου!

Δείτε στη συνέχεια


ΑφιερώματαΔιάστημα
ΕΙΚΟΝΑ: midnightkite.com
ΒΙΝΤΕΟ: psamouxos.blogspot.com

2 σχόλια:

Connie11 είπε...

Εντυπωσιάστικα αφάνταστα:))

george pntlks είπε...

Απίστευτοι αριθμοί! Και εγώ που νόμιζα ότι ο Ήλιος ήταν ο μεγαλύτερος! Η διάμετρος του Ήλιου είναι περίπου 1.000 η απόσταση Αθήνα-Αλεξανδρούπολη! Φανταστείτε πόσες φορές μεγαλύτερο θα είναι το τελευταίο άστρο! Και μόλις είδα το μέγεθος της Γης σε σχέση με αυτό το μεγάλο άστρο τρελάθηκα! :))

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα