30 Μαΐ 2013

Εντυπώσεις από το Γυμνάσιο

Αποσπάσματα από κείμενα των μαθητών

1º Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ⦁ ΣΤ2 ⦁ 2012/13



Πριν το Πάσχα πήγαμε για επίσκεψη στο Γυμνάσιο. Καθώς προχωρούσαμε, εγώ σκεφτόμουν συνέχεια το πόσοι μεγάλοι θα με κοροϊδέψουν και πόσοι θα μας καλωσορίσουν. Όταν φτάσαμε άρχισα το μέτρημα. Τελικά το σκορ ήταν: 31–1 καλωσόρισμα–κορόιδεμα. Δεν το πιστεύω, περισσότερο από όσο περίμενα!

Πίστευα επίσης ότι οι δάσκαλοι θα ήταν λίγο πιο αυστηροί και απ’ ό,τι κατάλαβα ήταν όντως αυστηροί.

Τέλος πάντων περιμένω με χαρά να πάω στο Γυμνάσιο.

Στην αρχή όταν μας ανακοίνωσαν πως η Στ΄ τάξη θα επισκεφτεί το 1ο Γυμνάσιο ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Όσο περνούσαν οι μέρες είχα όλο και περισσότερη αγωνία και σκεφτόμουν διάφορα πράγματα.

Όλο αυτό το άγχος έφυγε όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε απ’ το σχολείο για να πάμε να επισκεφτούμε το γυμνάσιο. Είδαμε φίλους και μάθαμε καλύτερα το σχολείο. Επίσης μας έκαναν μια παρουσίαση και ρωτήσαμε κάποιες απορίες μας.

Πέρασα πολύ ωραία και ανυπομονώ να πάω γυμνάσιο.

Χτες πήγαμε οι δύο τάξεις του σχολείου μας στο γυμνάσιο. Πήγε μόνο η έκτη διότι πήγαμε για να δούμε τι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε του χρόνου.

Στην αρχή μας παρουσίασαν τα παιδιά της 3ης Γυμνασίου μία εργασία που ’χαν φτιάξει για να μας περιγράψουν το τι θα κάνουμε εκεί του χρόνου. Ήταν μια πολύ καλή ενημέρωση και έγινε ακόμα πιο καλή απ’ τη στιγμή που την παρουσίαζαν παιδιά. Μετά όταν ξεναγηθήκαμε και στις άλλες αίθουσες (οι οποίες δε μου πολυάρεσαν) είδαμε και την αίθουσα του πινγκ πονγκ. Η αλήθεια είναι πως ξαφνιάστηκα μόλις την είδα διότι δεν την περίμενα. Αυτή ήταν απ’ τις καλύτερες αίθουσες.

Αργότερα που βγήκαμε όλοι για διάλειμμα κάποια παιδιά απ’ το γυμνάσιο μας σχολίαζαν λίγο άσχημα κάτι το οποίο με στεναχώρησε. Επίσης μου αρέσει πολύ που έχει και βόλεϊ.

Αυτή η εκδρομή ήταν αρκετά καλή και μας βοήθησε να βγάλουμε από μέσα μας ένα κομμάτι απ’ το άγχος μας για του χρόνου. Μόνο που περιμένω τον Σεπτέμβρη κάποια παιδιά απ’ το γυμνάσιο να μας αποδεχτούν πιο καλά.

Πριν πάω στο Γυμνάσιο είχα φόβους για αρκετά πράγματα. Όμως όταν πήγαμε επίσκεψη τα παιδιά μας καλωσόρισαν πολύ θερμά και μας εξήγησαν ότι το Γυμνάσιο δεν είναι κάτι πολύ διαφορετικό ή πιο αυστηρό από το Δημοτικό και ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε.

Επίσης μας είπαν ότι θα έχουμε καινούργια μαθήματα και περισσότερους καθηγητές και παραπάνω αίθουσες και τάξεις από το Δημοτικό.

Εμένα μου αρέσει το Γυμνάσιο γιατί τα παιδιά εκεί είναι συνομήλικοί μου, και όχι πιο μικρά παιδιά που με ενοχλούσαν στο Δημοτικό. Τώρα θέλω να πάω στο Γυμνάσιο με χαρά και χωρίς φόβους.

Όταν έφυγα από το σπίτι μου ένιωσα ταραγμένη αλλά είπα μια επίσκεψη είναι μόνο. Όταν φτάσαμε στο γυμνάσιο μας υποδέχτηκαν ωραία μέχρι και σε αίθουσα μας έβαλαν για να μας δείξουν τι πράγματα έφτιαχναν. Είχε και πολύ ωραίο κυλικείο με τέλεια φαγητά.

Ελπίζω του χρόνου να περάσω το ίδιο τέλεια όπως το δημοτικό!

Όταν βγήκαμε από το σχολείο μας ένιωσα ελευθερία και αγωνία. Έπειτα πήγαμε κάτω από την υπόγεια διάβαση και φτάσαμε στο σχολείο. Ήταν ένα τεράστιο κτίριο και είχε αυλή. Γύρω του είχε πολλά δέντρα.

Ήταν μια ωραία εμπειρία αλλά δυστυχώς του χρόνου θα την ξαναζήσω αλλά σε χειρότερη έκδοση.

Όταν φτάσαμε ήταν το 1ο πεντάλεπτο διάλειμμα. Καθώς περνάγαμε το διάλειμμά μας όλοι μας κοίταζαν. Μετά το διάλειμμα μάς έκαναν μια παρουσίαση για το μέρος, τι κάνουν εκεί, πώς περνάνε κλπ. Λύσαμε απορίες και μας έδειξαν μερικές από τις τάξεις (πληροφορική, γυμναστική και η τάξη του Α3 που έκανε Ιστορία ή Αρχαία).

Ανυπομονώ να πάω Γυμνάσιο!


Όταν πήγαμε με την τάξη μου ένιωθα πολύ άνετα. Το γυμνάσιο έχει τα καλά του και τα χάλια του όπως έχει όμορφα κορίτσια και έχει και άσχημα κορίτσια. Αυτό είναι το Γυμνάσιο.

Μόλις φτάσαμε άρχισα να ανησυχώ. Διότι εγώ περίμενα δύο τεράστια κτίρια με όχι χρώμα ένα μικρό κυλικείο και τεράστια κάγκελα και τις τουαλέτες βρόμικες. Αλλά όταν πήγα εκεί είδα δύο κοντά κτήρια κολλημένα με χρώμα ένα τεράστιο κυλικείο όχι τόσο τεράστια κάγκελα και όταν άνοιγες την πόρτα της τουαλέτας δε σε περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Μετά για τους δασκάλους. Εγώ τους περίμενα αυστηρούς και λίγο κακούς. Όμως είδα μπορεί λίγο αυστηρούς δασκάλους αλλά όχι κακούς. Ο γυμνασιάρχης ήταν καλός αλλά εγώ δεν το περίμενα.

Τα παιδιά στο γυμνάσιο ήταν καλά μόνο λίγα μας έβριζαν. Τέλος πάντων είδα φίλους και φίλες και παρ’ όλα αυτά πέρασα καλά.

Από την επίσκεψή μας στο Γυμνάσιο περίμενα ότι θα έχει τεράστιες τάξεις, φαρδιούς διαδρόμους, μεγάλα και αγενή παιδιά. Επίσης πίστευα ότι υπήρχαν στρυφνοί καθηγητές.

Τελικά όταν πήγαμε τα παιδιά μάς υποδέχτηκαν με χαρά και μας ξενάγησαν στο σχολείο τους.

Από την επίσκεψή μας στο γυμνάσιο περίμενα ένα τεράστιο σχολείο με κάτι τεράστιες πύλες που μέσα γινόταν το χάος. Τελικά όμως δεν ήταν έτσι. Τα παιδιά ήταν φιλικά (τουλάχιστον τα περισσότερα) και ήμασταν καλοδεχούμενοι μέχρι και power point μας είχαν ετοιμάσει. Και το κυριότερο, οι δάσκαλοι δεν ήταν τόσο αυστηροί.

Άλλες εντυπώσεις είχα και άλλες βγήκαν... Απίστευτο!

Φανταζόμουν ότι τα διαλείμματα θα ήταν μεγαλύτερα απ’ ό,τι ήταν και ότι το κυλικείο δε θα είχε τόσο μεγάλη ποικιλία όσο είχε. Επίσης φανταζόμουν τις αίθουσες λίγοοο μεγαλύτερες (μιας και τα παιδιά ήταν πιο εύσωμα) αλλά κατά τ’ άλλα μια χαρά.

Τελικά δεν ήταν τόσο άσχημα στο Γυμνάσιο!

Όταν μπήκαμε στις αίθουσες παρατήρησα ότι ήταν πολύ πιο μεγάλες από του Δημοτικού. Πέρασα ευχάριστα και θα ήθελα πολύ να γραφτώ εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτό που είδα. Πολλά παιδιά ήταν πολύ πρόθυμα να μας ξεναγήσουν στο Γυμνάσιο και να μας κάνουν να νιώθουμε άνετα. Ήταν πολύ ευγενικοί!

Επίσης εντυπωσιάστηκα πολύ με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες. Πίστευα ότι θα ήταν όλοι ξινοί και αυστηροί αλλά τελικά ήταν όλοι πολύ ευγενικοί και πρόθυμοι να μας διδάξουν του χρόνου.

Πέρασα τέλεια στο Γυμνάσιο και εύχομαι να είναι και του χρόνου έτσι!

Το σχολείο ήταν πολύ όμορφο με ωραία διακόσμηση και με καλά οικοδομικά υλικά. Το κυλικείο ήταν απλά ένας μικρός παράδεισος. Στο γυμνάσιο αυτό πέρασα πολύ καλά και ανυπομονώ να πάω τον Σεπτέμβριο και αυτήν τη φορά όχι για επίσκεψη.

Η επίσκεψή μου στο γυμνάσιο ήταν ωραία. Ήταν πολύ μεγάλος ο χώρος και το πιο πολύ ωραίο πράγμα ήταν που μπορούσαμε να κάνουμε γυμναστική και μέσα όταν θα έβρεχε. Το κυλικείο ήταν πολύ ωραίο. Ο κύριος Διευθυντής ήταν πολύ καλός και τα παιδιά επίσης. Και ο χώρος της πληροφορικής ήταν πολύ μεγάλος και κάθε υπολογιστής είχε τα δικά του τα ηχεία.

Κρίμα που δεν μπορούμε να παίζουμε μπάλα στα διαλείμματα.

Αυτό το σχολείο μου φάνηκε αρκετά καλό με καλούς καθηγητές, παιδιά και εγκαταστάσεις. Δεν το περίμενα τόσο καλό και χαίρομαι που θα πάω εκεί του χρόνου.

Καταρχήν τα σάντουιτς ήταν τεράστια και πάρα πολύ φθηνά! Α! Συνάντησα και φίλους. Περίεργη εμπειρία, δεν καταλάβαινα τι ηλικία έχω 12 ή 15/14.

Καλά περάσαμε!

Περίμενα να δω ένα πιο μεγάλο κτήριο αλλά ήταν σχετικά μικρό. Μετά έψαχνα για το κυλικείο. Περίμενα πως θα έχει αλλά δεν ήξερα πως θα είχε τόσα πολλά πράγματα.

Ανυπομονώ να έρθει του χρόνου για να πάω στο γυμνάσιο, αφού περάσει το τέλειο καλοκαίρι πρώτα.


ΕΙΚΟΝΕΣ: podilato98.blogspot.com (από enbuenasmanos.com), sourcesofinsight.com

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Θα δω του χρόνου και θα σας πω τις εντυπώσεις μου!

δάσκαλος98 είπε...

Τις περιμένουμε! ;D

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα