14 Νοεμβρίου 2019

Τα βότσαλα της προσφυγιάςΟ Νιζάρ Αλί Μπαντρ είναι γλύπτης και ζει στις μεσογειακές ακτές της Συρίας, στη Λατάκεια. Χρησιμοποιώντας βότσαλα από την παραλία της πόλης, απεικονίζει την καθημερινή ζωή στη χώρα του: τη φρίκη του πολέμου και την αναγκαστική προσφυγιά.

Ολόκληρες οικογένειες φεύγουν από τον τόπο τους για έναν προορισμό γεμάτο κινδύνους, έναν προορισμό αβέβαιο, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.Έμπνευσή του, ωστόσο, αποτελούν και οι εικόνες μιας ξεχασμένης ειρηνικής καθημερινότητας. Τότε που η ζωή, με τα καλά και τα στραβά της, πρωταγωνιστούσε.Τα μικρά του αριστουργήματα μας καλούν να νοιαστούμε, να δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτούς τους τόσο βασανισμένους ανθρώπους.Τα βότσαλά του υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια σε έναν πόλεμο πολύχρονο (από το 2011) που μόνο δεινά σωρεύει.Τα βότσαλά του όμως κραυγάζουν και για τα παιδιά της Συρίας, απαιτώντας το δικαίωμά τους σε μια ανέμελη παιδική ηλικία...

ΕΙΚΟΝΕΣ: newsonly.gr (1-2,5,10), aljazeera.com.tr (3), osocio.org (4), mihanpost.com (6), picsify.net (7), lustik.tumblr.com (8), thinglink.com (9) - ΧΑΡΤΗΣ: podilato98.blogspot.com (από gabriel-icasiana.com)


ΑπροσδόκηταΠρόσφυγες

4 σχόλια:

μαθητής11 είπε...

Δυστυχώς γίνονται και αυτά.Είναι λυπηρό.

April 12 είπε...

Φοβερές εικόνες !😮💙💚

td5 είπε...

Τέλειοοοοοοοο!!!😯😯

Νεφ.2008 είπε...

Ο Νιζαρ Αλι εκφράζει τα συναισθήματά του με αυτόν τον τρόπο.8-.

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα εγκριθεί πρώτα από τον δάσκαλο98. Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα