20 Νοε 2019

Οι δρόμοι του μέλλοντος

Από τον wolf23
Μαθητής της έκτης τάξης

Η ημέρα που η άσφαλτος δε θα είναι το κύριο υλικό κατασκευής των δρόμων πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Οι εταιρείες VolkerWessels και KWS Infra παρουσίασαν ένα νέο project που μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι δρόμοι θα μπορούσαν να κατασκευάζονται στο μέλλον από ανακυκλωμένο πλαστικό.


Οι δρόμοι που παρουσίασαν οι δύο εταιρείες και θα τοποθετηθούν πιλοτικά στην ολλανδική πόλη Ρότερνταμ δε διακρίνονται μόνο για τη φιλικότητά τους προς το περιβάλλον. Τα κομμάτια του δρόμου είναι προκατασκευασμένα και τοποθετούνται εύκολα και γρηγορότερα, ενώ η κούφια κατασκευή τους που μπορεί να συγχωνεύσει καλωδιώσεις, κανάλια και αγωγούς υδάτων.

Επιπλέον, οι εταιρείες του project υποστηρίζουν ότι έχουν τριπλάσια διάρκεια ζωής από τους συμβατικούς δρόμους και προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση, μειωμένη φθορά των ελαστικών και χαμηλότερο θόρυβο κύλισης από τα οχήματα που κινούνται σε αυτόν.


Εξίσου σημαντικό, όπως αναφέρει η VolkerWessels είναι το γεγονός ότι οι πλαστικοί δρόμοι είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση και τις καιρικές συνθήκες και μπορεί να αντέξουν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τους –40 °C έως και τους +80 °C.


ΕνέργειαΚατασκευέςΜετακινήσεις
ΠΗΓΗ: volkerwessels.com
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: wolf23

1 σχόλιο:

Νεφ.2008 είπε...

Ωραίες πληροφορίες σχετικά με τους δρόμους του μέλλοντος:-D

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα