27 Ιαν 2020

Η τηλεόραση και η πρώτη λειτουργία στην Ελλάδα

Από τον μαθητή11
Μαθητής της έκτης τάξης

Η τηλεόραση είναι σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Ο όρος καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των τεχνικών χαρακτηριστικών και των δραστηριοτήτων που αφορούν τα τηλεοπτικά προγράμματα, καθώς και τη μετάδοση τους.

Συνήθως, λέγοντας «τηλεόραση» εννοούμε τη συσκευή, δηλαδή τον δέκτη, ο οποίος λαμβάνει το (τηλεοπτικό) σήμα που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε συγκεκριμένες συχνότητες (ή αλλιώς κανάλια) με την οθόνη που απεικονίζει το αποτέλεσμα της εκπομπής (μετατροπή του σήματος σε εικόνα και ήχο).

Η τηλεόραση στην Ελλάδα

Η τηλεόραση στην Ελλάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1960, με κάποιες πειραματικές εκπομπές που δε μονιμοποιήθηκαν, ενώ ξεκίνησε να εκπέμπει τακτικά από τις 23 Φεβρουαρίου 1966, από έναν δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό και από δεύτερο που λειτούργησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κατά τη Διάρκεια της Χούντας των Συνταγματαρχών παγιώθηκε η δομή του προγράμματος με μείγμα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, η οποία ήταν τότε λογοκριμένη.

Ο κρατικός έλεγχος στην τηλεόραση διατηρήθηκε και στη μεταπολίτευση, οπότε η ενημέρωση ήταν περισσότερο ελεύθερη, αλλά όχι πάντα αντικειμενική.



ΜΜΕΤεχνολογία
ΠΗΓΗ: Βικιπαίδεια

3 σχόλια:

wolf23 είπε...

Πολύ εντυπωσιακό!😎

Νεφ.2008 είπε...

Μου αρέσει πολύ η εργασία σου!!

μαθητής11 είπε...

Ευχαριστώ Νεφ.2008 και wolf23

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα