Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Ιδιότητες

Από την tzina45

Στα μαθηματικά γνωρίσαμε τρεις όμορφες κυρίες. Την αντιμεταθετική, την προσε­ται­ριστική και την επιμεριστική. Τις ξεχωρίζουμε κυρίως επειδή φοράνε άλλα χρώ­­μα­τα καπέλα και επειδή έχουν άλλη σημασία.
Η αντιμεταθετική ιδιότητα φοράει  ροζ   κα­­πέ­­λο και μας λέει ότι αν αλλάξει η σειρά των προ­­σθε­­­τέ­­ων, δεν αλλάζει το αποτέλεσμά της. Α­­πό ό,τι καταλάβετε τη χρησιμοποιούμε στην πρό­­σθε­­ση και στον πολλαπλασιασμό των α­­ριθ­­μών.
Η προσεταιριστική έχει  κίτρινο  καπέλο και τη χρησιμοποιούμε μόλις θέλουμε π.χ. να πολ­­λα­πλα­­σι­­ά­­σου­­με τρεις αριθμούς μπορούμε να τους πολλαπλασιάσουμε ανακατεμένα.Και για τέλος άφησα την  επιμεριστική  ι­­δι­­ό­­τη­­τα η οποία φοράει μπλε καπέλο και μας λέει ό­­τι για να πολλαπλασιάσουμε έναν αριθμό με ά­­θροι­­σμα δύο ή περισσότερων προσθετέων, μπο­­ρού­­με να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό με κάθε προσθε­τέο και να προσθέσουμε τα ε­­πι­­μέ­­ρους γινόμενα. Η ιδιότητα αυτή ισχύει και ως προς την αφαίρεση.


Τώρα οι τρεις όμορφες κυρίες πάνε για ψώνια, χρειάζονται να αγοράσουν διάφορα πα­­ρα­δείγ­μα­τα. Η όμορφη αντιμεταθετική αγόρασε το δύο επί εφτά και παρέα το ε­φτά επί δύο. Οι άλλες κυρίες ντρέπονταν πάρα πολύ αλλά πήραν κι αυτές κάτι ψι­λο­πα­ρα­δείγ­­μα­τα. Τώρα πια το έχουν καθιερώσει και κάθε εβδομάδα πάνε δύο με τρεις φο­ρές για ψώνια.


2 σχόλια:

El είπε...

Χαχα! Πολύ ωραία ανάρτηση αλλά και καπέλα!

δάσκαλος98 είπε...

Α, ναι! Εντυπωσιάστηκα και με την ανάρτηση και με τα καπέλα! Χε χε...

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.