Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Ο χορός των 1.000 χεριών

Από την Connie11

Υπάρχει ένας καταπληκτικός χορός, ο λεγόμενος Guan Yin (Χίλια χέρια). Λαμ­βά­νο­ντας υ­πό­ψη τον απόλυτα απαιτούμενο συντονισμό, θα εκπλαγούμε από το γε­γο­νός, ότι αυ­τός εκτελείται από εντελώς κωφούς.

Ναι, σωστά διαβάζετε. Όλες οι 21 χορεύτριες, είναι εντελώς κουφές. Στη­ρι­ζό­με­νες μό­νο στα σήματα από τους εκπαιδευτές τους που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες της σκη­νής, αυτές οι θαυμάσιες χορεύτριες, προσφέρουν μία οπτική πανδαισία.

Το πρώτο σημαντικό διεθνές ντεμπούτο τους ήταν στην Αθήνα, στην τελετή λή­ξης των Πα­ρα­ο­λυ­μπι­α­κών Αγώνων του 2004. Αλλά εδώ και πολύ καιρό συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται στο ρεπερτόριο των κινέζικων Επιδείξεων Τέχνης «Ατόμων με Ειδικές Α­νά­γκες», και τα­ξί­δε­ψαν σε περισσότερες από 40 χώρες. Το βίντεο καταγράφηκε ε­φέ­τος στο Πεκίνο, κα­τά τη διάρκεια του Εαρινού Φεστιβάλ.ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: χορός


3 σχόλια:

george pntlks είπε...

Απίθανο! :))

paraskevi malouxou είπε...

η τέχνη της ανατολης από ανθρώπους με ειδικές ικανότητες... αξιοπρόσεχτο πραγματικά!

δάσκαλος98 είπε...

Μπράβο, Connie11! Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν δυο φορές τα συγχαρητήριά μας. Χρειάζεται πολλή δύναμη, δύναμη ψυχής, για να αντισταθείς σε μια κοινωνία που συνήθως σε σπρώχνει στο περιθώριο!... :))

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.