14 Νοεμβρίου 2011

Ο χορός των 1.000 χεριών

Από την Connie11Μαθήτρια της
έκτης τάξης

Υπάρχει ένας καταπληκτικός χορός, ο λεγόμενος Guan Yin (Χίλια χέρια). Λαμβάνοντας υπόψη τον απόλυτα απαιτούμενο συντονισμό, θα εκπλαγούμε από το γεγονός, ότι αυτός εκτελείται από εντελώς κωφούς.

Ναι, σωστά διαβάζετε. Όλες οι 21 χορεύτριες, είναι εντελώς κουφές. Στηριζόμενες μόνο στα σήματα από τους εκπαιδευτές τους που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες της σκηνής, αυτές οι θαυμάσιες χορεύτριες, προσφέρουν μία οπτική πανδαισία.

Το πρώτο σημαντικό διεθνές ντεμπούτο τους ήταν στην Αθήνα, στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αλλά εδώ και πολύ καιρό συμπεριλαμβάνονται στο ρεπερτόριο των κινέζικων Επιδείξεων Τέχνης «Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες», και ταξίδεψαν σε περισσότερες από 40 χώρες. Το βίντεο καταγράφηκε εφέτος στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια του Εαρινού Φεστιβάλ.


Χορός

3 σχόλια:

george pntlks είπε...

Απίθανο! :))

Paraskevi Lamprini M. είπε...

η τέχνη της ανατολης από ανθρώπους με ειδικές ικανότητες... αξιοπρόσεχτο πραγματικά!

δάσκαλος98 είπε...

Μπράβο, Connie11! Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν δυο φορές τα συγχαρητήριά μας. Χρειάζεται πολλή δύναμη, δύναμη ψυχής, για να αντισταθείς σε μια κοινωνία που συνήθως σε σπρώχνει στο περιθώριο!... :))

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα εγκριθεί πρώτα από τον δάσκαλο98. Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα