Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Βατικανό-Ρώμη

Από την tzina45

Μόλις έφτασε το αεροπλάνο στη Ρώμη, της Ιταλίας, αναρωτιόμουν συνέχεια πώς θα ή­ταν αυ­τή η πόλη, μέχρι που την εξερεύνησα. Επίσης είχα διαβάσει πολλά για το Βα­τι­­κα­νό αλ­λά δεν το είχα δει από κοντά.

Το Βατικανό είναι ένα ανεξάρτητο κρατίδιο επικεφαλής του είναι ο Πάπας, ε­πί­σκο­πος Ρώ­μης και ύψιστος ιερέας της καθολικής Εκκλησίας. Το κράτος που ιδρύθηκε 11 Φε­βρου­α­ρί­ου του 1929 μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης καταλαμβάνει την πε­ρι­ο­χή Ager Va­ti­ca­nus στη δε­ξι­ά όχθη του Τίβερη, χώρος όπου μαρτύρησαν οι πρώ­τοι χριστιανοί και α­νά­με­σά τους ο Α. Πέτρος.


Από όλη τη Ρώμη μου άρεσε πιο πολύ το Καπιτώλιο. Στην αρχαιότητα κέντρο της θρη­­σκευ­τι­κής ζωής το Καπιτώλιο, ο διασημότερος από τους λόφους της Ρώμης, α­πο­τε­λεί τον χώ­ρο όπου έλαβαν χώρα τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της πόλης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.