5 Νοε 2011

Κέα – Τζια

Από την tzina45
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Πριν περίπου ένα χρόνο επισκεφτήκαμε το όμορφο και κοντινό αυτό νησί. Πέρασα πάρα πολύ ωραία.


Τώρα θα σας πω δύο λόγια για την Κορησσία. Καθώς το πλοίο προσεγγίζει τον κόλπο του Αγίου Νικολάου στα βορειοδυτικά παράλια, το φυσικό λιμάνι της Κορησσίας υποδέχεται τους ταξιδιώτες στην Κέα. Η Κορησσία, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, με τα λευκά κεραμιδένια σπίτια, είναι σημαντικός τουριστικός οικισμός του νησιού με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και μπαράκια.

Επίσης θα σας μιλήσω και για την πρωτεύουσα του νησιού, την Ιουλίδα. Από το πλοίο που προσεγγίζει το λιμάνι διακρίνεται στο βάθος του ορίζοντα ένα αρμονικό σύνολο λευκών σπιτιών που απλώνονται αμφιθέατρα στη ράχη τριών λόφων. Πρόκειται για την Ιουλίδα (ή Χώρα), τη σημερινή πρωτεύουσα του νησιού, η οποία κατά την περίοδο της ρωμαϊκής κυριαρχίας επικράτησε ως ισχυρότερη των άλλων αυτόνομων πόλεων, που με το πέρασμα των αιώνων είχαν στο μεταξύ συγχωνευθεί σε δύο συνοικισμούς, η Ιουλίδα με την Κορησσία κι οι άλλες δύο μεταξύ τους.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές εικόνες για αυτό το νησί.





Παραλίες στην Κέα – Τζια

Μερικές από τις πολυσύχναστες και πιο τουριστικές παραλίες του νησιού είναι το Γιαλισκάρι, η Ξύλα στην Κορρησία ο όρμος του Οτζιά, το Λαδούς και οι αμμουδιές στο Βουρκάρι.

Επίσης κοντά σε παραθεριστικές κατοικίες στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού υπάρχουν οι παραλίες Σπαθί στη Παναγία τη Καστριανή, Καλυδονύχι Συκαμιά, Ψαθί και Ορκός. Νότια της Τζιας, στον Κούνδουρο, μπορείτε να κολυμπήσετε στην ομώνυμη παραλία.

Ταξίδια
ΠΗΓΗ: ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα