Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Πραγματικές οικολογικές ιδέες!

Από την Connie11


 1 


Το ξενοδοχείο Crown Plaza στην Κοπεγχάγη προσφέρει έ­να δω­ρε­άν γεύμα σε οποιονδήποτε πελάτη που είναι ι­κα­νός να πα­ρά­γει ενέργεια μέσα από ποδήλατα εξάσκησης που ταυ­τό­­χρο­να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για την ε­πι­χεί­ρη­ση.

Οι πελάτες πρέπει να παράγουν τουλάχιστον 10 watt, δη­λα­­δή περίπου 15 λεπτά ποδηλασίας για κάποιον με μια μέ­ση δύ­ναμη. Η ανταμοιβή είναι ένα γεύμα που κανονικά θα κό­στι­ζε 26 ευρώ!


 2 


Disco pub κερδίζει ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τους πελάτες που χορεύουν σε ειδικά διαμορφωμένη πί­στα!

Τα φωτιστικά εφέ και τα γιγαντιαία μεγάφωνα κα­τα­να­λώ­νουν πολλή ενέργεια. Έτσι το μπαρ Surya, στο Λονδίνο έ­κα­νε μια επένδυση με ελατήρια στην πίστα του έτσι ώστε ό­ταν συμπιέ­ζονται από τους χορευτές να παράγεται η­λε­κτρι­κό ρεύμα που αποθηκεύεται σε μπαταρίες και ε­ξοι­κο­νο­μεί μεγάλο μέρος από την κατανάλωση της επιχείρησης. Ο ιδιοκτήτης της Ανδρέας Χαραλάμπους λέει ότι παράγεται το 60% περίπου της συνολι­κής κατανάλωσης.


 3 


Εταιρεία παράγει επιτραπέζιο εκτυπωτή που δεν κα­τα­να­λώ­νει ούτε μελάνι ούτε χαρτί!

Ποιος είπε ότι όλοι οι εκτυπωτές χρειάζονται χαρτί για να ε­κ­τυ­πώ­σουν; Ο PrePeat Printer διαφέρει από τους συμ­βα­τι­κούς εκτυπωτές καθώς χρησιμοποιεί μια θερμική κε­φα­λή για να ε­κτυπώσει επάνω σε ένα ειδικού τύπου πλαστικό φύλ­λο. Αυτά τα φύλλα είναι πολύ λεπτά και μπορούν εύ­κο­λα να σβήνονται και να επανεκτυπώνονται από τον ίδιο ε­κτυ­πω­τή. Αυτός σε διαφορετική θερμοκρασία θα σβήσει και θα επανεκτυπώσει τα χρησιμοποιημένα φύλλα μέχρι 1.000 φορές!


 4 


Πανεπιστήμιο κατασκευάζει «πράσινη» οροφή ως συλ­λέ­κτη νερού!

Ο σχεδιασμός που περιλαμβάνει πράσινο αποκτά δι­α­στά­σεις μόδας στην αρχιτεκτονική, όπως στο πανεπιστήμιο School of Art, Design and Media Technological University της Σιγκαπού­ρης. Το πενταώροφο κτίριο περιλαμβάνει ο­ρο­φές με οργανι­κές πράσινες κατωφέρειες οι οποίες συν­δυ­ά­ζουν τοπίο και κατασκευή, σε ένα σύνολο υψηλής τε­χνο­λο­γί­ας που συμβο­λίζει τη δημιουργικότητα που στε­γά­ζει. Οι ο­ρο­φές αυτές χρη­σιμεύουν ως τόπος πε­ρι­πά­του και συ­να­ντή­σε­ων σε ανοι­χτό μέ­ρος, μονώνουν το κτίριο και δρο­σί­ζουν το περιβάλλον. Ε­πί­σης συγκεντρώνουν νερό της βρο­χής για το πότισμα των υ­πολοίπων χώρων με πράσινο.


 5 


Νεροχύτης που χρησιμοποιεί το νερό που αποβάλλεται για να ποτίσει διακοσμητικό φυτό.


 6 


Σχεδιαστής δημιουργεί ντους που σε παρακινεί να φύγεις ε­άν έχεις καταναλώσει υπερβολική ποσότητα νερού!

20% του συνόλου της ενέργειας που καταναλώνουμε στο σπί­τι ξοδεύεται από τον θερμοσίφωνα. Περίπου 6 φορές πά­­νω από την ενέργεια που καταναλώνουμε για φώτα. Ο σχε­­δι­α­στής Tommaso Colia δημιούργησε αυτή τη βάση με τα κυ­κλικά σχήματα τα οποία ανυψώνονται όταν υ­περ­βού­με μια σχετική ποσότητα νερού και μας ειδοποιούν ότι πρέ­πει να τε­λειώνουμε!


 7 


Φορτιστής iPhone που φορτίζει με χειρολαβή εξάσκησης!


 Ελπίζω να σας άρεσαν! 

ΠΗΓΗ: ;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ενέργεια, περιβάλλον


2 σχόλια:

maranda είπε...

Τι ωραίες ιδέες!Η τεχνολογία και το ντιζάιν συναντούν την οικολογία!Μ'αρέσει... :)

El είπε...

Ενδιαφέρον!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.