Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Από τη Nasia28

Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα είναι διαφορετικά

Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα είναι διαφορετικά, σύγχρονα και καλλιτεχνικά με έμ­φα­ση στον πολιτισμό, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Ο Δήμος Αθηναίων κάθε χρό­νο πραγματοποιεί ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων. Η γιορτή απλώνεται σε πολ­λά ση­μεί­α της πόλης, στα δημοτικά διαμερίσματα, στις πλατείες και στις γει­το­νιές. Όλοι οι πολίτες (και ιδιαίτερα τα παιδιά) έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορ­τι­νή α­τμό­σφαι­ρα κοντά τους, όπου και αν μένουν. Η πόλη στολίζεται, με­τα­μορ­φώ­νε­ται και πε­ρι­μέ­νει τους κατοί­κους και τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή. Η Πλα­τεί­α Συ­ντάγ­μα­τος, ο Εθνικός Κήπος και οι πλατείες της Αθήνας, είναι μερικά μό­νο α­πό τα ση­μεί­α στα οποία έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρω­το­χρο­νιά. Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί τον πυρήνα του χρι­στου­γεν­νιά­τι­κου σκη­νι­κού της πόλης μας, μια εντυπωσιακή εορταστική εικόνα.

Εν μέσω λαμπερής φωταγώγησης στολίζεται το Δέντρο της Πόλης και τοποθετούνται ει­δι­κές κατασκευές, παιχνίδια και μία σκηνή που φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις και δρα­στη­ρι­ό­τη­τες για παιδιά. Στο κεντρικότερο σημείο της πλατείας δεσπόζει το με­γά­λο λα­μπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου, ενώ το καθιερωμένο πλέον κα­ρου­ζέλ κε­ντρίζει το ενδιαφέρον των μικρών μας –και όχι μόνο– φίλων. Η πλατεία Συ­ντάγ­μα­τος καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου αποτελεί μια όαση μουσικής με κλα­σι­κές και τζαζ μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, βυ­ζα­ντι­νούς ύ­μνους, έθνικ μουσικές και παραδοσιακούς χορούς.

Η πόλη φωτίζεται στα μεγάλα εγκαίνια του εορταστικού προγράμματος του Δήμου, με μουσικά σχήματα και παιδικές χορωδίες να δίνουν τον ρυθμό. Με το άναμμα του δέ­ντρου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις, εν μέσω φαντασμαγορικού σόου.

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα η πλατεία Συντάγματος φιλοξενεί σειρά καλλιτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πε­ρι­μέ­νο­ντας τη στιγμή που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα λούσουν τον ουρανό.

 Είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα! 

ΠΗΓΗ: www.travelmagic.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ταξίδια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.