Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες

Από τη Nasia28

Οι γιορτές στο Βέλγιο έχουν τη δική τους χάρη και έχοντας περάσει όμορφες γιορ­τι­νές ημέρες στην πρωτεύουσα της χώρας, ο Froggy με σιγουριά μπορεί να σας πει ότι α­ξί­ζει, αν κάποτε σας βγάλει ο δρόμος (και τα χρήματα) προς άλλη χώρα για τις γιορ­τές, να κά­νετε μια στάση στις χριστουγεννιάτικες Βρυξέλλες. Οι εορταστικές εκ­δη­λώ­σεις στην πό­λη ξεκίνησαν φέτος στις 30 Νοεμβρίου 2012 και θα διαρκέσουν μέ­χρι και τις 6 Ιανουαρί­ου 2013.

Τι περιλαμβάνουν αυτές; Μα φυσικά, την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά (η ο­ποί­­α διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά στην πόλη) απλωμένη σε μια έ­κτα­ση 2 και παραπάνω χιλιομέτρων, από την Grand Place έως την Place St. Catherine, με σημείο α­ναφοράς ένα μεγάλο παγοδρόμιο. Ακριβώς δίπλα, θα βρείτε κι ένα μι­κρού­λι παγοδρόμιο, για τα πιτσιρίκια που φοράνε παγοπέδιλα για πρώτη φορά.

Στην αγορά, το δικό τους χρώμα δίνουν, παραδοσιακά, τα κλασικά, ντυμένα γιορ­τι­νά, περιπτεράκια (challets), όπου μπορείτε να βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα, ενώ, εκ­δη­λώ­­σεις/δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα κάθε ημέρα, πάντα μέσα στο ε­ορ­τα­στι­κό πνεύ­μα των ημερών.

Ένα μεγάλο λούνα παρκ, επίσης, στήνεται εκεί κάθε Χριστούγεννα, με τη ρόδα να έ­χει την τιμητική της. Μια βόλτα επάνω σε αυτή θέλει απίστευτο κουράγιο, με το κρύ­ο που έ­χουν οι Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο, όμως, σίγουρα, η θέα της χρι­στου­γεν­νιά­τι­κης πλατεί­ας από ψηλά, αποζημιώνει και με το παραπάνω. Υπάρχει και καρουζέλ στο λού­να παρκ, όπου όμως, αντί για αλογάκια, θα συναντήσετε τρομακτικές φιγούρες-παι­χνί­δια. Επάνω σε φοβερά και κακομούτσουνα τερατάκια και γενικά φανταστικούς χα­ρα­κτή­ρες, τα μικρά παιδιά μπορούν να κάνουν τη βολτούλα τους (αν δεν τρο­μά­ξουν)... :)

Η πλατεία των Βρυξελλών, είναι μια κούκλα τα Χριστούγεννα και παρ’ όλο το τσου­χτε­ρό κρύο, σου κάνει πραγματικά κέφι να γυρνάς γύρω από κει, κάθε ημέρα των γιορ­τών. Περιτριγυρισμένη από τεράστια, επιβλητικά, ιστορικά κτίρια, με ε­ντυ­πω­σι­α­κές μπαρόκ προσόψεις, η Grand Place δικαίως θεωρείται ως μια από τις ο­μορ­φό­τε­ρες πλατείες στον κόσμο.

Όσον αφορά τις ετοιμασίες της για τα Χριστούγεννα, αυτές ξεκινούν τον Νοέμβριο. Έ­να δέντρο στήνεται στην πλατεία και μια φάτνη αναπαράσταση της γέννησης, ό­που, πριν α­πό κάποια χρόνια, τα ζωάκια που τη διακοσμούσαν ήταν αληθινά. Κάθε χρο­νιά, πάντως, όλο και κάτι αντικαθίσταται και όλο και κάτι καινούριο προσθέτουν στη διακόσμηση της πλατείας. Την τελευταία Παρασκευή του μήνα, μόλις πέσει ο ή­λιος, ξεκινούν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη, μέσα από ένα φα­ντα­σμα­γο­ρι­κό σόου στην πλα­τεία. Τα κύρια φώτα της Grand Place σβήνουν και το σό­ου ξεκινάει με τον φωτισμό των ιστορικών κτιρίων που περιβάλλουν την πλατεία. Ο φωτισμός, συνεχίζει το παιχνίδι του επάνω στα κτίρια, αλλάζοντας χρώματα, πά­ντα με τη συνοδεία μουσικής, εναρμονισμέ­νος απόλυτα, πράγμα που σημαίνει ότι το θέ­α­μα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Η πλατεία και όλα γύρω από αυτή, κάνουν ιδανική τη βόλτα και το περπάτημα μέσα στα γραφικά σοκάκια, όπου θα βρείτε πολλές ζεστές γωνιές να απολαύσετε ένα πο­τή­ρι κρα­σί, να διαλέξετε μια από τις εκατοντάδες μπίρες που σερβίρουν εκεί, να δο­κι­μά­σε­τε τα περίφημα αχνιστά μύδια με τηγανητές πατάτες, ή, τέλος, να γλυκαθείτε με μια ζεστή πα­ραδοσιακή βάφλα.

Δείτε τις παραπάνω πληροφορίες και σε βίντεο:


 Ο τελευταίος μας προορισμός για φέτος! Ελπίζω να 
 περάσατε ωραία διαβάζοντας τις πληροφορίες μου! 

ΠΗΓΗ: www.allforwinter.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.