5 Νοε 2011

Λουλούδια

Από τον Κρίνο
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Μαργαρίτα

Η μαργαρίτα είναι πολύ κοινό αγριολούλουδο σε όλη την Ευρώπη. Η επιστημονική της ονομασία είναι Άνθεμις ή Χία. Ανήκει στην οικογένεια των σύνθετων που είναι η μεγαλύτερη οικογένεια στο φυτικό βασίλειο. Ευδοκιμεί στα χαμηλά και μέσα υψόμετρα.


Τριαντάφυλλο

Είναι καλλωπιστικό και φυλλοβόλο φυτό. Αποτελείται από τη ρίζα, τον βλαστό, τα φύλλα και τα μπουμπούκια της. Τα πέταλά της έχουν διάφορα χρώματα όπως λευκό, κόκκινο, ροζ, κίτρινο και άλλα.


Γαρδένια

Η γαρδένια είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Ερυθροδανοειδών της τάξης των Ερυθροδανώδων. Υπάρχουν 250 περίπου είδη που είναι αειθαλείς θάμνοι και μικρά δέντρα. Προέρχεται από την Αφρική και την Ασία. Τα περισσότερα είδη καλλιεργούνται ως καλλωπιστικά, κυρίως για τα μεγάλα άνθη με τη θαυμάσια μυρωδιά τους.


Κρίνος

Το κρίνο είναι μία μεγάλη κατηγορία αγριολούλουδων με παγκόσμια εξάπλωση. Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 είδη κρίνων. Τα κρίνα είναι βολβώδη φυτά. Έχουν συνήθως ψηλό βλαστό με άνθος στην κορυφή. Τα περισσότερα είδη κρίνων ανθίζουν την άνοιξη και κάποια προς το τέλος του καλοκαιριού.


Τουλίπα

Η τουλίπα είναι αγγειόσπερμο, μονοκοτυλήδονο φυτό που ανήκει στην οικογένεια Λειριοειδή. Υπάρχουν 100 είδη τουλίπας που είναι όλα πολυετή ποώδη φυτά των περιοχών της Ευρώπης και της δυτικής και κεντρικής Ασίας. Οι τουλίπες είναι βολβόριζα φυτά. Τα κύρια χρώματα των ανθέων της είναι κίτρινο και κόκκινο, αλλά βρίσκουμε και λευκό, πορφυρό και ροζ.


Κυκλάμινο

Το κυκλάμινο είναι ένα από τα ομορφότερα αγριολούλουδα της ευρωπαϊκής υπαίθρου. Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 είδη κυκλάμινου. Κάποια είδη ανθίζουν την άνοιξη και κάποια το φθινόπωρο. Φύονται από παραθαλάσσιες περιοχές μέχρι και σε υψόμετρο 1.000 μέτρων.


Φυτά
ΠΗΓΗ: wikipedia.org

5 σχόλια:

El είπε...

Μπράβο πολύ ωραία ανάρτηση!= )

elpis είπε...

Τέλειο!:0

δάσκαλος98 είπε...

Ένας κρίνος γράφει για λουλούδια! Μμμ... Ενδιαφέρον! :))

Connie11 είπε...

Πολύ ενδιαφέρον:ο

Κρίνος είπε...

Σας ευχαριστώ όλους.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα