30 Νοε 2011

Τίγρη

Από τον Κρίνο
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Η τίγρη είναι σαρκοφάγο θηλαστικό, της οικογένειας των αιλουροειδών. Το επιστημονικό όνομά της είναι Panthera tigris και είναι ένα από τα πιο μεγάλα σαρκοφάγα.

Είναι διαδεδομένο σε πολλές περιοχές, από τη Σουμάτρα και την Ιάβα μέχρι την Περσία, σε ζώνες που παρουσιάζουν πυκνή βλάστηση και σε υψόμετρο μέχρι 2.000 μέτρα.



Το τρίχωμά της έχει άσπρο χρώμα στην κοιλιά, ανοιχτό κιτρινοκόκκινο στο υπόλοιπο σώμα και είναι διακοσμημένο με χαρακτηριστικές μαύρες λωρίδες. Στα υγρά και θερμά κλίματα το τρίχωμά της είναι πιο αραιό και απαλό από ό,τι είναι σε ψυχρότερα κλίματα.

Σε περιοχές που τα χιόνια διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, το τρίχωμά της παίρνει γκριζόλευκο χρώμα. Στα δάση της Μαλαισίας υπάρχουν μαύρες τίγρεις



Τα αρσενικά είναι πιο μεγαλόσωμα από τα θηλυκά και το μήκος του σώματός τους φτάνει τα 2,5 μ. Η ουρά, που έχει κι αυτή μαύρες λωρίδες, έχει μήκος 1,30 μ. Το ύψος του ακρωμίου κυμαίνεται από ενενήντα εκατοστά μέχρι ένα μέτρο και το μέγιστο βάρος από 280 μέχρι 300 κιλά.

Θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση, ενώ οι κύριές του απειλές είναι η υποβάθμιση του φυσικού του περιβάλλοντος και η λαθροθηρία. Μπορεί να ζήσει στη φύση 10 με 15 χρόνια ενώ στην αιχμαλωσία έως 20 χρόνια. Υπάρχουν πολλά υποείδη, ορισμένα όμως έχουν εξαφανιστεί.


ΠΗΓΗ: ;

3 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

Πανέμορφα ζώα, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν! Μπράβο για την ανάρτηση! :))

El είπε...

Υπέροχη ανάρτηση!= D

Kρίνος είπε...

Ευχαριστώ πολύ.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα