19 Δεκ 2012

Το τέλος του κόσμου...

Από την Babisgirl
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Η 21η Δεκεμβρίου 2012 θα μείνει στην ιστορία ως το 183ο «τέλος» του κόσμου που έχει αναγγελθεί από τη ρωμαϊκή εποχή, υποστηρίζει ο ιστορικός Λιουκ Μερί, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, παρ’ όλα αυτά εγώ σας δίνω τις δηλώσεις του ιστορικού γιατί ποτέ το τέλος του κόσμου δεν είχε τόσο επικοινωνιακή απήχηση.



«Η 21η Δεκεμβρίου θα είναι στο εξής μια ημερομηνία που θα θυμόμαστε. Το συζητάμε, βέβαια, όχι τόσο γιατί πραγματικά θα έρθει το τέλος του κόσμου αλλά γιατί φαίνεται ότι ορισμένοι το πιστεύουν. Το φαινόμενο πήρε διαστάσεις πιστεύω εξαιτίας του ίντερνετ αλλά και από την ταινία 2012. Το τέλος του κόσμου υπάρχει από την αρχή του κόσμου. Είναι μια ιστορική αναφορά. Μάλιστα, σε μια βιβλική θεώρηση των πραγμάτων, πρόκειται για έναν μύθο που θεμελιώνει την ανθρωπότητα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι είμαστε επιζώντες της Καταστροφής (Νώε).

»Το τέλος του κόσμου είναι μια θεωρία που συνδέεται στενά με τις μονοθεϊστικές θρησκείες που δεν έχει την ίδια θεώρηση του χρόνου με τους Μάγια (οι οποίοι δεν προέβλεψαν ποτέ το τέλος του κόσμου). Η Αρχαιότητα δε φοβόταν το τέλος του κόσμου σε αντίθεση με τους μονοθεϊστές που πιστεύουν ότι όπως ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο ο Θεός θα τον καταστρέψει. Ο φόβος του τέλους του κόσμου είναι ο φόβος της Θείας Τιμωρίας...» τονίζει ο ιστορικός.

Χρόνος
ΕΙΚΟΝΑ: taringa.net

4 σχόλια:

Nasia28 είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση του ιστορικού. Μάλιστα όπως είπε και αυτός οι Μάγια δεν πρόβλεψαν κάτι τέτοια απλά το ημερολόγιο τους σταματάει εκεί γι' αυτό μην πιστεύετε αυτές τις ανοησίες γιατί; Γιατί δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε!

Babisgirl είπε...

Ναι και εγω συμφωνώ αλλωστε γιατί να τελειώσει ο κοσμος ;

kounellaki01 είπε...

Συμφωνό απολύτος Babygirl.Όπως είπες γιατί να καταστραφεί ο κόσμος;

Babisgirl είπε...

Πολύ σωστά σε περίπτωση που ο Θεος ήθελε να μας καταστέψει θα μας το έλεγε ;

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα