11 Δεκ 2012

Χριστούγεννα στο Παρίσι

Από τη Nasia28
Μαθήτρια της έκτης τάξης

Αφιερωμένο σε ένα πολύ γνωστό σας άτομο καθώς και πολύ καλό μου φίλο τον Anthony 12! Φύγαμε για την Πόλη του Φωτός, φύγαμε για... Γαλλία!

Τα Χριστούγεννα στο Παρίσι, μοιάζουν με παραμύθι... Αμέτρητα λαμπιόνια, πολύχρωμοι φιόγκοι, φανταχτερά στολίδια, σε συνδυασμό πάντα με τη γαλλική φινέτσα, συνθέτουν το ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη...

Φυσικά, εκτός από την εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, υπάρχει πάντοτε ένας καλός λόγος για βόλτα σε μερικά από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου, όπως π.χ. η περίφημη Παναγία των Παρισίων! Μπροστά στο αρχιτεκτονικό αυτό αριστούργημα, την περίοδο των Χριστουγέννων, στήνεται ένα τεράστιο έλατο, εντυπωσιακά στολισμένο και φωταγωγημένο. Αυτό που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σας, είναι ο τρούλος της εκκλησίας, καθώς και τα 3 εντυπωσιακά παράθυρα με τα εξαιρετικά βιτρό. Αν κάνετε τον κόπο να ανεβείτε τα 387 σκαλιά μέχρι τους πύργους του Καθεδρικού, το σίγουρο είναι ότι η θέα που θα αντικρίσετε, θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

Επιλέξτε να ανεβείτε στο σύμβολο του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ (320 μ.), κυρίως το βραδάκι, όπου ο φωτισμός του είναι εντυπωσιακός. Ένα χρυσό διακοσμητικό στον σκοτεινό νυχτερινό ουρανό. Επίσης, την ώρα αυτή, οι ουρές είναι μικρότερες.

Είτε είναι μέρα, είτε νύχτα, η καλύτερη εικόνα του Πύργου, είναι από τους Κήπους του Τροκαντερό, ακριβώς απέναντί του. Αντιθέτως, αναβάλετε την επίσκεψή σας αν έχει ομίχλη, καθώς η ορατότητα μειώνεται αισθητά από τον εξώστη στα 276 σκαλιά, που με καθαρή ατμόσφαιρα προσφέρει μια εκπληκτική θέα όλου του Παρισιού. Η λίμνη που βρίσκεται στο κέντρο των Κήπων, περιστοιχίζεται από πανέμορφα αγάλματα. Το φωταγωγημένο σιντριβάνι είναι εκθαμβωτικό τη νύχτα. Τα δέντρα, τα μονοπάτια και οι γέφυρες, κάνουν τους Κήπους ιδανικούς για έναν ρομαντικό περίπατο.



Τα Ηλύσια Πεδία είναι η γνωστότερη οδός του Παρισιού (Avenue Des Champs-Elysees). Εδώ βρίσκεται η κατοικία του Γάλλου Προέδρου, οίκοι υψηλής ραπτικής, πολυτελή εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία, τράπεζες, θέατρα κ.ά. Πριν τα Χριστούγεννα, τα δέντρα που είναι φυτεμένα κατά μήκος όλης της λεωφόρου δεξιά κι αριστερά, στολίζονται με χιλιάδες εντυπωσιακά λαμπάκια, δημιουργώντας μια πανδαισία φωτός! Εννοείται πως στη βόλτα σας στα Ηλύσια, οι μύτες σας θα σπάσουν από τις απίστευτες μυρωδιές κρουασάν, γλυκών, φαγητών, οπότε, ξεχάστε δίαιτες και δοκιμάστε τα πάντα!

Στη κορυφή των Ηλυσίων, δεσπόζει η Αψίδα του Θριάμβου, η οποία τα Χριστούγεννα βάζει τα γιορτινά της και είναι πανέμορφη. Θαυμάστε τις εξαιρετικές ανάγλυφες παραστάσεις της κι αν έχετε χρόνο, ανεβείτε στην ύψους 50 μ. εξέδρα της, για να απολαύσετε την πανέμορφη θέα της γαλλικής πρωτεύουσας...

Μην ξεχάσω να σας πω πως κάνοντας βόλτες στο Παρίσι, ο δρόμος σίγουρα θα σας οδηγήσει σε πολλά χριστουγεννιάτικα παζαράκια, όπου οι πάγκοι έχουν την τιμητική τους κι εκεί θα βρείτε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε! Αξιοσημείωτα χριστουγεννιάτικα παζάρια, θα συναντήσετε στην πλατεία Palais Royal και στην Εκκλησία του Σεν Ζερμέν.

Να προσθέσω, ότι οι φάτνες έχουν την τιμητική τους στο Παρίσι. Την πιο εντυπωσιακή θα τη βρείτε στην Παναγία των Παρισίων, όπου στήνεται γύρω στα τέλη Νοεμβρίου. Άλλο ένα σημείο που μπορείτε να θαυμάσετε στο Παρίσι είναι από το προαύλιο της Σακρέ Κερ. Κάντε τη βόλτα σας στις όχθες του Σηκουάνα και αφήστε τη μοναδική ατμόσφαιρα να σας συνεπάρει. Η Μονμάρτη, η καλλιτεχνική γωνιά της πόλης, έχει βάλει τα γιορτινά της και σφύζει από ζωή, με όλων των ειδών τα μπαράκια, ζωντανές μουσικές σκηνές, περιπλανώμενους ζωγράφους και γραφικά σοκάκια με μπιστρό.

Φυσικά, δε θα παραλείψετε μια επίσκεψη στο διάσημο Μουσείο του Λούβρου. Θαυμάστε την περίφημη πυραμίδα του και στη συνέχεια επισκεφτείτε τη δική μας Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης κ.ά. Ο κατάλογος των εξαιρετικών εκθεμάτων είναι ατελείωτος. Εξαρτάται από εσάς, πόσο χρόνο θα αφιερώσετε. Όπως και να έχει, ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός στο Παρίσι, χαλαρώστε και βάλτε προτεραιότητες.

Αν έχετε κουραστεί, τα καραβάκια που διασχίζουν τον Σηκουάνα, είναι σίγουρα μια ξεκούραστη εναλλακτική. Για φανταστείτε ένα ρομαντικό δείπνο στα καραβάκια, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ή της Πρωτοχρονιάς...

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, το Καρτιέ Λατέν δίπλα στον Σηκουάνα, είναι μια περιοχή γραφική, με πολλά μπιστρό και νεανική ατμόσφαιρα, χάρη στα πανεπιστήμια που βρίσκονται εδώ. Την προσοχή σας και τον χρόνο σας, αξίζει ακόμη, ο Ναός της Σεντ Σαπέλ κοντά στην Παναγία των Παρισίων. Είναι μια πανέμορφη βασιλική με τρούλο, ο οποίος είναι το δεύτερο ψηλότερο αξιοθέατο στο Παρίσι, μετά τον Πύργο του Άιφελ.

Τι περιμένετε; Φύγαμε και για Γαλλία!


ΠΗΓΗ: allforchristmas.wordpress.com

2 σχόλια:

Anthony12 είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση Nasia28 και...ευχαριστώ για την αφιέρωση!:)

Nasia28 είπε...

Τίποτα! Ίσα, ίσα που πιστεύω ότι με βοήθησες να βρω και τίτλο!

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα