Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

19 Δεκεμβρίου 2011

Γάτες

Από την elpis00

Η γάτα ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι το πιο διαδεδομένο κα­τοι­κί­δι­ο ζώ­ο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.

Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Οι γάτες επίσης έχει δι­­α­­πι­­­στω­­θεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώ­α χρη­σι­μο­ποι­ούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος που τους χρη­­σι­­­μεύ­­ει στη μεταξύ τους επικοινωνία. Τα νιαουρίσματα, τα γουργουρίσματα και τα μου­γκρί­­σμα­τα είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους επικοινωνίας. Το 1906 ι­δρύ­θη­κε η Διεθνής Έ­νω­ση Φίλων της Γάτας.


Μέχρι πρόσφατα πιστευόταν ότι η γάτα εξημερώθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου θε­­ω­­­ρού­­νταν ιερό ζώο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα έρευνας του 2007 έδειξαν ότι η κα­τα­γω­γή ό­λων των κατοικιδίων γατών πιθανώς ανάγεται σε πέντε αφρικανικές α­γρι­ό­γα­τες που έ­­ζη­σαν στην Εγγύς Ανατολή γύρω στο 8000 π.Χ.

ΠΗΓΗ: ΒικιπαίδειαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.