Από τον Κρίνο
Μαθήτρια της έκτης τάξης
Τι χρειαζόμαστε για τη γέμιση
- 5-6 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κουταλιά της σούπας
Τι χρειαζόμαστε για τη ζύμη
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Πώς το κάνουμε
- Βουτυρώνουμε το ταψί.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
- Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.
- Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου