Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

18 Δεκεμβρίου 2011

Μηλόπιτα

Από τον Κρίνο


Τι χρειαζόμαστε για τη γέμιση
● 5-6 μήλα
● 1 κούπα ζάχαρη
● 200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
● 1 κουταλιά της σούπας

Τι χρειαζόμαστε για τη ζύμη
● 5 αυγά
● 1 κούπα ζάχαρη
● 3 βανίλιες
● 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Πώς το κάνουμε
1. Βουτυρώνουμε το ταψί.
2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα α­πλώ­νου­με στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
3. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κα­νέ­­λα και πε­ρι­χύ­νου­με με το μείγμα αυτό τα μήλα.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προ­­σθέ­του­με τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
5. Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα.
6. Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.

   Καλή επιτυχία!   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.