Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

11 Δεκεμβρίου 2011

Μια γιορτή στου Νουριάν

Την Παρασκευή παρακολουθήσαμε στο «Θέατρο Πορεία» το έργο «Μια γιορτή στου Νου­­ρι­­άν». Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία, η οποία πραγματεύεται με τρόπο ψυ­­χα­­γω­­γι­­κό, αλλά και ρεαλιστικό, το επίκαιρο θέμα του ρατσισμού και των προ­­κα­­τα­­­λή­­ψε­­ων απέναντι στο «ξένο» και το «διαφορετικό».


Η παράσταση βασίζεται στο έργο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη» του Φόλκερ Λού­­ντβιγκ που παίχτηκε τη δεκαετία του ’70 από το θέατρο Grips του Βε­­ρο­­λί­­νου. Στη γερ­­μα­­νι­­κή μά­­λι­­στα εκδοχή οι μετανάστες του έργου ήταν Έλληνες!


Σήμερα, που η καχυποψία, ο φόβος και το φυλετικό μίσος φαίνεται να κερδίζουν έ­­­δα­­φος πα­­ντού, η αναβίωση του έργου μέσα από την ελληνική διασκευή του Βα­­σί­­­λη Κου­­κα­­λά­­νι έρ­χε­ται να μας θυμίσει ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις προ­­κα­­­τα­­λή­­ψεις με ζε­­στή καρ­διά, χιούμορ και ανοιχτό μυαλό.


Άλλωστε όλοι κάτω από την ίδια σκηνή ζούμε!


(ακούστε εδώ το τραγούδι της παράστασης)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παντελής Δεντάκης, Βασίλης Κουκαλάνι ♦ ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Κουκαλάνι, Ηρώ Μπέζου, Πέτρος
Σπυρόπουλος, Γιώργος Δάμπασης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Πολυξένη Ακλίδη ♦ ΜΟΥΣΙΚΗ: Active Member

ΠΗΓΕΣ: www.poreiatheatre.com, entertainment.in.gr, www.unhcr.gr
ΕΙΚΟΝΕΣ: camerastyloonline.wordpress.com(1), nourian.wordpress.com(2-3)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.