Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

12 μυστικά που ίσως δεν ξέρατε
για την COCA COLA!

Από την El


Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK».

Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυ­θε­ντι­κό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «Sun­Trust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δύο γαλόνια Co­ca Co­la για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα.

Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με την παραγωγή νερού στους καταρράκτες του Νια­γά­ρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905, η οποία εχρησιμοποιείτο νόμιμα εκείνη την εποχή (τέ­­λη 19ου-αρχές 20ού αι.) ως αναλγητικό φάρμακο, αφού η πρώτη χρήση της Coca Co­­la ήταν φαρ­μα­κευ­τι­κή. Στις αρχές του 20ού αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την κα­φεΐνη.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ κα­θα­ρί­ζει ό,τι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα), την αφαίρεση του λίπους αλλά και για να λα­σκά­ρε­τε τις σκουριασμένες βίδες.

Αποτελεί άριστο καταπραϋντικό στο τσίμπημα των μεδουσών.

Περισσότερες από 15.000 Coca Cola, όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κό­σμο κάθε δευτερόλεπτο.

Λίγη Coca Cola στο μαγείρεμα του χοιρινού, κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό.

Για να αφαιρέσετε λεκέδες γράσου από κάποιο ρούχο, προσθέστε μια Coca Cola στο πλυ­ντή­ρι­ο μαζί με το απορρυπαντικό και κάντε μια κανονική πλύση. Οι λεκέδες θα ε­ξα­­φα­νι­στούν.

Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca Cola πρέπει το φορ­τη­γό να φέρει το σήμα «Hazardous Material», που σημαίνει «Υλικό Υψηλού Κιν­δύ­νου».

ΠΗΓΗ: ;


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: διατροφή


1 σχόλιο:

MAKIS DRIYER είπε...

η coca-cola,κανει μεγαλυτερο κακο,απο οσο νομιζουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.