Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

2 Μαρτίου 2012

Σαντορίνη

Από την elpis00


Το νησί Σαντορίνη ή Θήρα βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύ­μπλεγ­­μα των Κυκλάδων, νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη. Η έκτασή της εί­ναι 75,8 τε­­τρα­γω­νι­κά χιλιόμετρα.


Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου. Εί­ναι ε­πί­σης γνωστή για τα ηφαίστειά της. Ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και χα­ρα­­κτη­ρί­ζε­ται ως ενεργό ηφαίστειο μαζί με τα Μέθανα, τη Μήλο και τη Νίσυρο.


Το όνομα της νήσου «Θήρα» προέρχεται από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήραν που από τη Σπάρ­τη προερχόμενος αποίκησε πρώτος τη νήσο αυτή. Το δε όνομα «Σαντορίνη» προ­­έρ­χε­ται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους οι οποίοι κατά το πέ­ρα­σμά τους στέ­κο­νταν για ανεφοδιασμό κοντά σε εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (Σάντα Ει­ρή­νη) η οποία υ­πήρ­χε στο νησί.


Η οικονομική ζωή της Σαντορίνης πριν από το 1960, όταν άρχισε σταδιακά η κίνηση ξέ­­νων επισκεπτών στο νησί για τουριστικούς λόγους, βασιζόταν στις καλλιέργειες και στο ε­μπό­ρι­ο.


ΠΗΓΗ: Βικιπαίδεια | ΕΙΚΟΝΕΣ: Google | ΧΑΡΤΗΣ: 2dim-kalam.thess.sch.gr

(ακούστε εδώ το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» με
φόντο το θρυλικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.