Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Η Ένωση Ποντίων της περιοχής μαςΗ Ένωση Ποντίων Σουρμένων έχει την έδρα της στα Σούρμενα (Άνω Ελληνικό) του δή­μου Ελληνικού-Αργυρούπολης, στη νότια Αθήνα. Είναι ένας ιστορικός πο­λι­τι­στι­κός σύλ­λο­γος που ιδρύθηκε το 1924 από πρόσφυγες των Σουρμένων του Ευ­ξεί­νου Πό­ντου, ό­ταν διωγμένοι έφτασαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στους πρό­πο­δες του Υ­μητ­τού.


Σκοπός του Συλλόγου είναι η διάσωση, η μελέτη και η διατήρηση του λα­ο­γρα­φι­κού πλού­του και των παραδόσεων των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου, καθώς και η με­τά­­δο­σή τους στις νεότερες γενιές των Ποντίων αλλά και των άλλων Ελλήνων.
Ο Σύλλογος λειτουργεί Ιστορικό και Λα­ο­γρα­φι­κό Ποντιακό Μουσείο, ε­νώ δι­α­θέ­τει Σπουδαστήριο και Πο­λι­τι­στι­­κό Κέντρο. Επίσης κάθε χρό­νο δι­ορ­­γα­νώ­νει το Παµποντιακόν Πα­νοΰρ.Ο ιστότοπος
της Ένωσης

ΠΗΓΗ: www.sourmena.gr

| πρώτο μέρος | δεύτερο μέρος |


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ελλάδα/Πόντιοι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.