Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

17 Οκτωβρίου 2012

Όλοι τα αγαπάμε, μαντέψτε!

Από τη Nasia28


Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φι­γού­ρες αντί για ηθοποιοί. Οι ηρωές τους είναι συνήθως ζώα ή φανταστικά πλάσματα, με α­στεία μορ­φή. Μιλούν και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι.

Η δημιουργία των ταινιών αυτών βασίζεται, όπως ο κινηματογράφος, στο με­ταί­σθη­μα. Αρ­χι­κά οι σκηνές της ταινίας ζωγραφίζονται ξεχωριστά η καθεμία. Για να δη­μι­ουρ­γη­θεί ένα κι­νού­με­νο σχέδιο, τα αρχικά σκίτσα ζω­γρα­φί­ζο­νται σε διάφανες ε­πι­φά­νει­ες και μετά ζωγραφίζονται. Κάθε σχέδιο διαφέρει ελάχιστα από το προηγούμενο. Στη συνέχεια τα σχέ­δι­α φωτογραφίζονται με τη σειρά και δημιουργείται ένα ενιαίο φιλμ. Όταν το φιλμ προ­βάλ­λε­ται με ταχύτητα, οι φιγούρες των σχεδίων φαίνονται σαν να κινούνται.

Την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων γύρισε ο Αμερικανός Σ. Μπλάκτον το 1907. Οι ται­νί­ες του Γουόλτ Ντίσνεϊ ανέδειξαν αυτό το κινηματογραφικό είδος σε αληθινή τέ­χνη.

Το 1937 ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γύρισε τη «Χιονάτη και τους επτά νάνους». Ήταν η πρώ­τη ται­νί­α κι­νου­μέ­νων σχεδίων μεγάλου μήκους. Χρειάζονταν 24 διαφορετικά σκίτσα για να α­πο­δο­θεί στη σκηνή κίνηση διάρκειας ενός δευτερολέπτου. Φανταστείτε λοιπόν πό­σα σκί­τσα σχε­δι­ά­στη­καν για την ταινία αυτή, διάρκειας ογδόντα τριών λεπτών.

ΠΗΓΗ: Βικιπαίδεια


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: κινούμενα σχέδια


7 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

24 σκιτσάκια το δευτερόλεπτο! Με πιάνει ζαλάδα και μόνο που σκέφτομαι τον αριθμό! :Ο
Βέβαια, απ' την άλλη, μπορούμε να κάνουμε τους υπολογισμούς μας στο χαρτί και να γράψουμε το αποτέλεσμα στα σχόλια! Τι λέτε; ;D

Anthony12 είπε...

Γιατί όχι;Πολύ καλή ιδέα δάσκαλε.

δάσκαλος98 είπε...

Ωραία λοιπόν! Περιμένω! :))

Anthony12 είπε...

Βγαίνουν 119.520 σκίτσα σε όλη την ταινία.

δάσκαλος98 είπε...

Εμ... Ήθελα να βοηθήσω λίγο στη σχεδίαση αλλά... ξέρετε... μου έτυχε μια δουλειά...

Nasia28 είπε...

Ελπίζω να σας άρεσε η εργασία μου...
Αλλά έχετε δίκιο δάσκαλε98 φαντάζεστε να ζωγραφίζετε όπως είπε και ο Anthony12 119.520 σκίτσα;!

δάσκαλος98 είπε...

Φυσικά και μας άρεσε! Άλλωστε, παιδιά δεν είμαστε όλοι; ;p
*Ευτυχώς τώρα πια βοηθάει η τεχνολογία στη σχεδίαση. Φιου!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.