Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

17 Οκτωβρίου 2012

Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο

Από τον Anthony12


Το «Δέντρο της Tule» είναι ένα γιγάντιο κυπαρίσσι που βρίσκεται στην πόλη San­ta Ma­ri­a del Tule του Μεξικού, αποτελώντας εδώ και χρόνια την του­ρι­στι­κή «α­τρα­ξιόν» του τόπου, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από διάφορα ση­μεί­α του πλα­νή­τη που θέλουν να το θαυμάσουν από κοντά!

Ο λόγος αυτής της... διασημότητας Το δέντρο έχει τη μεγαλύτερη περίμετρο στον πλα­νή­τη, που ξεπερνά τα 50 μέτρα στη βάση του, ενώ η ηλικία του υ­πο­λο­­γί­ζε­ται να είναι μεταξύ 2.000 και 3.000 ετών. Αν και αρκετά... ηλικιωμένο, συ­­νε­χί­ζει να α­να­πτύσ­σε­ται με γοργούς ρυθμούς, με το βάρος του να υ­πο­λο­γί­ζε­ται ότι αγγίζει τους 550 τόνους.

Σύμφωνα με τον μύθο, το δέντρο γιγαντώθηκε όταν ο Hernan Cortes στάθηκε κά­τω από τα κλαδιά του και φώναξε θριαμβευτικά ότι οι Αζτέκοι νίκησαν τους Ι­­σπα­νούς στη «La Noche Triste». Αλήθεια ή ψέμα, το τεράστιο δέντρο δι­και­ο­λο­­γεί και με το παραπάνω τη δημοφιλία του!


ΠΗΓΗ: e-magazino.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: φυτά


4 σχόλια:

kosgan10 είπε...

Φανταστικό!

δάσκαλος98 είπε...

Και ...τεράστιο! ;))

Nasia28 είπε...

Καλά μιλάμε για "μεγάλο" δέντρο.

paraskevi malouxou είπε...

αν και κυπαρίσσι.. έχει άλλο σχήμα...
εντυπωσιακές διαστάσεις!!!... ένα θαύμα στον χρόνο!!!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.