Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

19 Οκτωβρίου 2012

Ένας κήπος που δεν περιγράφεται

Από τον Anthony12

Ένας κήπος που δεν περιγράφεται...
διά χειρός και φαντασίας Μoνέ!


Ο Κλοντ Μονέ, όπως ήδη θα γνωρίζετε, είναι γνωστό ότι ήταν ο ιδρυτής του Ι­­μπρε­σι­ο­νι­σμού, ένας όρος που επινοήθηκε από τον τίτλο του πίνακά του «Im­­pres­sion, Sunrise». Μια επίσκεψη στο σπίτι αλλά και στον κήπο του Μονέ θα σας βοη­θή­σει να καταλάβετε αρκετά για την ζωή αλλά και για το έργο του διάσημου ζω­γρά­φου. Ο Κήπος του Μονέ είναι διάσημος για τις κλαίουσες ι­τιές, την υπέρο­χη λί­μνη με τα νούφαρα και την περίφημη ιαπωνική γέφυρα.


Ο Μονέ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1840, ωστόσο, η οικογένειά του μετακόμισε στη Χά­βρη, όταν ήταν πέντε. Ο πατέρας του Μονέ ήθελε ο γιος του να ερ­γα­­στεί στην ε­πι­χεί­ρη­ση τροφίμων της οικογένειας, ευτυχώς όμως ο Μονέ ε­πέ­λε­­ξε να α­κο­λου­θή­σει το όνειρό του και να γίνει καλλιτέχνης.


Όταν στέκεστε στον κήπο του Μονέ, αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε μέσα σε κά­­ποιον από τους πίνακές του. Άλλωστε αν τους δείτε, κάπου θα συ­να­ντή­σε­τε την ι­α­πω­νι­κή γέφυρα, τις κλαίουσες ιτιές και τα νούφαρα. ο Μονέ πέρασε 40 χρόνια ζω­γρα­φί­ζο­ντας διάφορες πτυχές του κήπου του παίζοντας με το χρώ­μα και το φως.

ΠΗΓΗ: dinfo.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ζωγραφική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.