19 Οκτωβρίου 2012

Ένας κήπος που δεν περιγράφεται

Από τον Anthony12Μαθητής της
έκτης τάξης

Ένας κήπος που δεν περιγράφεται...
διά χειρός και φαντασίας Μoνέ!


Ο Κλοντ Μονέ, όπως ήδη θα γνωρίζετε, είναι γνωστό ότι ήταν ο ιδρυτής του Ι­­μπρε­σι­ο­νι­σμού, ένας όρος που επινοήθηκε από τον τίτλο του πίνακά του «Im­­pres­sion, Sunrise». Μια επίσκεψη στο σπίτι αλλά και στον κήπο του Μονέ θα σας βοη­θή­σει να καταλάβετε αρκετά για την ζωή αλλά και για το έργο του διάσημου ζω­γρά­φου. Ο Κήπος του Μονέ είναι διάσημος για τις κλαίουσες ι­τιές, την υπέρο­χη λί­μνη με τα νούφαρα και την πε­ρί­φη­μη ιαπωνική γέφυρα.


Ο Μονέ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1840, ωστόσο, η οικογένειά του με­τα­κό­μι­σε στη Χά­βρη, όταν ήταν πέντε. Ο πατέρας του Μονέ ήθελε ο γιος του να ερ­γα­­στεί στην ε­πι­χεί­ρη­ση τροφίμων της οικογένειας, ευτυχώς ό­μως ο Μονέ ε­πέ­λε­­ξε να α­κο­λου­θή­σει το όνειρό του και να γίνει καλ­λι­τέ­χνης.


Όταν στέκεστε στον κήπο του Μονέ, αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε μέσα σε κά­­ποιον από τους πίνακές του. Άλλωστε αν τους δείτε, κάπου θα συ­να­ντή­σε­τε την ι­α­πω­νι­κή γέφυρα, τις κλαίουσες ιτιές και τα νούφαρα. ο Μο­νέ πέρασε 40 χρόνια ζω­γρα­φί­ζο­ντας διάφορες πτυχές του κήπου του παί­ζο­ντας με το χρώ­μα και το φως.

ΠΗΓΗ: dinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ