10 Αυγούστου 2013

Μικρές χαρές

Ο Ευτύχης βλέπει τη ζωή με άλλα μάτια. Μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους από τον Κωνσταντίνο Πιλάβιο (2008):


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή, ζούσε ένα αγόρι, διαφορετικό από όλα τα άλλα. Τον έλεγαν Ευτύχη. Όλα κυλούσαν ήρεμα στη ζωή του, ώσπου κάποτε, πριν πολλά πολλά χρόνια, ένα γεγονός έγινε η αιτία για να δει τη ζωή με άλλα μάτια.

Τότε του αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο μυστικό, η λύση σε έναν γρίφο που οι άνθρωποι προσπαθούσαν να λύσουν εδώ και χιλιετίες. Του αποκαλύφθηκε το νόημα της ζωής. Ο Ευτύχης τώρα ξέρει πως η ευτυχία δεν είναι τίποτε άλλο από στιγμές: μικρές, ασήμαντες, αδιόρατες στιγμές.
  • Όπως να σε σκεπάζει κάποιος μέσα στη νύχτα. Να ονειρεύεσαι.
  • Να ξυπνάς από το τραγούδι ενός σπουργιτιού πάνω σε φρεσκοπλυμένα μυρωδάτα σεντόνια, δίπλα σε κάποιον που αγαπάς: να τον αγγίζεις, να τον μυρίζεις.
  • Να αισθάνεσαι το ζεστό νερό να πέφτει με δύναμη στο πρόσωπό σου. Το σπίτι να γεμίζει μυρωδιά από φρεσκοψημένο κέικ. Να κρατάς μια ζεστή κούπα όταν έξω κάνει κρύο. Να κόβεις ένα λεμόνι κατευθείαν απ’ το δέντρο σου.
  • Να νιώθεις τον δροσερό φθινοπωρινό άνεμο να σου χτυπά το πρόσωπο. Να αισθάνεσαι ελαφρύς και άδειος από σκέψεις μέσα στην απόλυτη ηρεμία κάτω απ’ το νερό.
  • Να συνεχίζεις να κάνεις πράγματα που έκανες μικρός. Όταν όλοι τρέχουν κάτω από τις ομπρέλες, εσύ να στέκεσαι κάτω από τη βροχή. Να περπατάς ξυπόλητος πάνω στο φρεσκοβρεμένο, δροσερό γρασίδι. Να βγάζεις βόλτα ένα μπαλόνι. Να πιστεύεις σε πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν: πως μια πασχαλίτσα είναι ένας καλός οιωνός. Να μη φοβάσαι. Να κάνεις πράγματα που δεν ταιριάζουν στην ηλικία σου.
  • Να ακούς τα κύματα να σκάνε στην ακτή. Να νιώθεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Να μη σκέφτεσαι τίποτα. Να σου ψιθυρίζει κάποιος ένα μυστικό.
  • Να βλέπεις ένα ηλιοβασίλεμα, ακόμα κι όταν οι άλλοι ξέρουν πως δεν μπορείς να το δεις...

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: a-prosar.blogspot.com

Άλλη μια ταινία του Κωνσταντίνου Πιλάβιου❱❱

ΔιαφορετικότηταΕγώ κι ο κόσμοςΤαινίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται.
Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στην «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα