7 Αυγούστου 2013

Τα αντηλιακά

Τα αντηλιακά προϊόντα χρησιμοποιούνται για να προστατεύουν το δέρμα μας α­πό τις βλα­βε­ρές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Περιέχουν ειδικές ου­σί­ες, οι ο­ποί­ες την α­πορ­ρο­φούν, την ανακλούν ή τη διασκορπίζουν.

Αν και τα αντηλιακά είναι απαραίτητα σε όλους (ακόμη και σε εκείνους που μαυ­ρί­ζουν εύ­κο­λα), δεν εξασφαλίζουν απόλυτη και ξεκάθαρη προστασία από τον ή­λιο. Χρει­ά­ζε­ται να υι­ο­θε­τή­σου­με μια ολοκληρωμένη «αντηλιακή» συμπεριφορά, η οποία θα περιλαμβάνει τη χρή­ση γυαλιών ηλίου και καπέλου και την αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο τουλάχιστον κα­τά τις μεσημεριανές ώρες.
Άλλωστε με κανένα αντηλιακό δεν καθόμαστε στον ήλιο όση ώρα θέλουμε!


Όσο κι αν δε μας αρέσει ή το βαριόμαστε, πρέπει να βάζουμε αντηλιακό όποτε έ­χει ή­λιο σε όλη τη διάρκεια του έτους –όχι μόνο το καλοκαίρι! Η φωτογήρανση εί­ναι μια α­θροι­στι­κή διαδικασία που χρόνο με τον χρόνο επιβαρύνει το δέρμα μας.

Τα αντηλιακά διατίθενται σε διάφορες μορφές (γαλάκτωμα, λοσιόν, σπρέι) και με­ρι­κά εί­ναι ε­ξει­δι­κευ­μέ­να για συγκεκριμένα σημεία του σώματος (πρόσωπο, χεί­λη, μαλ­λιά). Η ε­πι­λο­γή τους έχει σχέση με τον δείκτη ηλιακής προστασίας και τον τύπο του δέρ­μα­τός μας, ω­στό­σο τα πάντα εξαρτώνται από τη σωστή χρήση τους:


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: adventuretofitness.com, podilato98.blogspot.com (από melampous.gr) - ΠΗΓΕΣ Α­ΦΙ­Ε­ΡΩ­ΜΑ­ΤΟΣ: blog.cosmaqua.gr, ec.europa.eu, hightechmed.gr, kids.in.gr, medlabgr.blogspot.com, syllogos9.blogspot.com, agelioforos.gr, erallis.gr, ethnos.gr, familylife.gr, iatronet.gr, tlife.gr, tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κε­φα­λαί­α (σημαίνει ότι φωνάζετε), για­τί τα σχό­λι­α θα διαγράφονται.
Πριν τη δη­μο­σί­ευ­ση ελέγξτε για τυχόν λά­θη α­προ­σε­ξί­ας, πατώντας στην «Προ­ε­πι­σκό­πη­ση». Περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ