Το ΠΟΔήΛΑΤΟ ανανεώνεται εμφανισιακά. Σιγά σιγά προσαρμόζονται και οι παλαιότερες αναρτήσεις του. Καλό καλοκαίρι!

7 Αυγούστου 2013

Τα αντηλιακά

Τα αντηλιακά προϊόντα χρησιμοποιούνται για να προστατεύουν το δέρμα μας από τις βλα­βε­ρές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Περιέχουν ειδικές ουσίες, οι οποίες την α­πορ­ρο­φούν, την ανακλούν ή τη διασκορπίζουν.

Αν και τα αντηλιακά είναι απαραίτητα σε όλους (ακόμη και σε εκείνους που μαυ­ρί­ζουν εύ­κο­λα), δεν εξασφαλίζουν απόλυτη και ξεκάθαρη προστασία από τον ήλιο. Χρει­ά­ζε­ται να υι­ο­θε­τή­σου­με μια ολοκληρωμένη «αντηλιακή» συμπεριφορά, η οποία θα περιλαμβάνει τη χρή­ση γυαλιών ηλίου και καπέλου και την αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο τουλάχιστον κα­τά τις μεσημεριανές ώρες.
Άλλωστε με κανένα αντηλιακό δεν καθόμαστε στον ήλιο όση ώρα θέλουμε!


Όσο κι αν δε μας αρέσει ή το βαριόμαστε, πρέπει να βάζουμε αντηλιακό όποτε έχει ή­λιο σε όλη τη διάρκεια του έτους –όχι μόνο το καλοκαίρι! Η φωτογήρανση είναι μια α­θροι­στι­κή διαδικασία που χρόνο με τον χρόνο επιβαρύνει το δέρμα μας.

Τα αντηλιακά διατίθενται σε διάφορες μορφές (γαλάκτωμα, λοσιόν, σπρέι) και με­ρι­κά εί­ναι ε­ξει­δι­κευ­μέ­να για συγκεκριμένα σημεία του σώματος (πρόσωπο, χείλη, μαλ­λιά). Η ε­πι­λο­γή τους έχει σχέση με τον δείκτη ηλιακής προστασίας και τον τύπο του δέρ­μα­τός μας, ω­στό­σο τα πάντα εξαρτώνται από τη σωστή χρήση τους:


ΕΙΚΟΝΕΣ: adventuretofitness.com, melampous.gr | ΠΗΓΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ: blog.cosmaqua.gr, ec.europa.eu, hightechmed.gr,
kids.in.gr, medlabgr.blogspot.gr, syllogos9.blogspot.gr, agelioforos.gr, erallis.gr, ethnos.gr, familylife.gr, iatronet.gr, tlife.gr, tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κου­μπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.