Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Μια γιορτή στου Νουριάν

Την Παρασκευή παρακολουθήσαμε στο «Θέατρο Πορεία» το έργο «Μια γιορτή στου Νου­­ρι­­άν». Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία, η οποία πραγματεύεται με τρόπο ψυ­­χα­­γω­­γι­­κό, αλλά και ρεαλιστικό, το επίκαιρο θέμα του ρατσισμού και των προ­­κα­­τα­­­λή­­ψε­­ων απέναντι στο «ξένο» και το «διαφορετικό».


Η παράσταση βασίζεται στο έργο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη» του Φόλκερ Λού­­ντβιγκ που παίχτηκε τη δεκαετία του ’70 από το θέατρο Grips του Βε­­ρο­­λί­­νου. Στη γερ­­μα­­νι­­κή μά­­λι­­στα εκδοχή οι μετανάστες του έργου ήταν Έλληνες!


Σήμερα, που η καχυποψία, ο φόβος και το φυλετικό μίσος φαίνεται να κερδίζουν έ­­­δα­­φος πα­­ντού, η αναβίωση του έργου μέσα από την ελληνική διασκευή του Βα­­σί­­­λη Κου­­κα­­λά­­νι έρ­χε­ται να μας θυμίσει ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις προ­­κα­­­τα­­λή­­ψεις με ζε­­στή καρ­διά, χιούμορ και ανοιχτό μυαλό.


Άλλωστε όλοι κάτω από την ίδια σκηνή ζούμε!


(ακούστε εδώ το τραγούδι της παράστασης)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παντελής Δεντάκης, Βασίλης Κουκαλάνι ♦ ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Κουκαλάνι, Ηρώ Μπέζου, Πέτρος
Σπυρόπουλος, Γιώργος Δάμπασης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Πολυξένη Ακλίδη ♦ ΜΟΥΣΙΚΗ: Active Member

ΠΗΓΕΣ: www.poreiatheatre.com, entertainment.in.gr, www.unhcr.gr
ΕΙΚΟΝΕΣ: camerastyloonline.wordpress.com(1), nourian.wordpress.com(2-3)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.