Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Μια γιορτή στου Νουριάν

Την Παρασκευή παρακολουθήσαμε στο «Θέατρο Πορεία» το έργο «Μια γιορτή στου Νουριάν». Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία, η οποία πραγματεύεται με τρόπο ψυχαγωγικό, αλλά και ρεαλιστικό, το επίκαιρο θέμα του ρατσισμού και των προκατα­λήψεων απέναντι στο «ξένο» και το «διαφορετικό».


Η παράσταση βασίζεται στο έργο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη» του Φόλκερ Λού­­ντβιγκ που παίχτηκε τη δεκαετία του ’70 από το θέατρο Grips του Βε­­ρο­­λί­­νου. Στη γερ­­μα­­νι­­κή μάλιστα εκδοχή οι μετανάστες του έργου ήταν Έλληνες!


Σήμερα, που η καχυποψία, ο φόβος και το φυλετικό μίσος φαίνεται να κερδίζουν έ­­­δα­­φος παντού, η αναβίωση του έργου μέσα από την ελληνική διασκευή του Βα­­σί­­­λη Κουκαλάνι έρχεται να μας θυμίσει ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις προ­­κα­­­τα­­λή­­ψεις με ζεστή καρδιά, χιούμορ και ανοιχτό μυαλό.


  Άλλωστε όλοι κάτω από την ίδια σκηνή ζούμε!  


(ακούστε εδώ το τραγούδι της παράστασης)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παντελής Δεντάκης, Βασίλης Κουκαλάνι ♦ ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης
Κουκαλάνι, Ηρώ Μπέζου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Γιώργος Δάμπασης, Μιχάλης
Τιτόπουλος, Πολυξένη Ακλίδη ♦ ΜΟΥΣΙΚΗ: Active Member
ΠΗΓΕΣ: www.poreiatheatre.com, entertainment.in.gr, www.unhcr.gr
ΕΙΚΟΝΕΣ: camerastyloonline.wordpress.com(1), nourian.wordpress.com(2-3)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μη γράφετε με greeklish ή κεφαλαία (σημαίνει ότι φωνάζετε), γιατί τα σχόλια θα διαγράφονται. Πριν τη δημοσίευση ελέγξτε για τυχόν λάθη απροσεξίας, πατώντας στο κουμπί «Προεπισκόπηση». Περισσότερα εδώ.