4 Απρ 2020

Διάσημοι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες

Με αφορμή μια άσκηση της Γεωγραφίας!

Από τον μαθητή11
Μαθητής της έκτης τάξης

Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ (1853–1890) ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Εν ζωή, το έργο του δεν είχε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά τον θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Η επίδρασή του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φοβισμού αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης, θεωρείται καταλυτική.



Διακρίθηκε σε πολλούς τομείς όπως ζωγράφος, σκιτσογράφος και χαράκτης. Σημαντικά του έργα είναι οι Παταταφάγοι, Η έναστρη νύχτα, Υπνοδωμάτιο στην Αρλ κλπ.

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία του για μένα είναι τα Ηλιοτρόπια. Τα Ηλιοτρόπια είναι το θέμα δύο σειρών από πίνακες νεκρός φύσης του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Η προηγούμενη σειρά, που είχε γίνει στο Παρίσι το 1887 απεικονίζει λουλούδια που βρίσκονται στο έδαφος, ενώ η δεύτερη σειρά που δημιουργήθηκε έναν χρόνο αργότερα στην Αρλ δείχνει μπουκέτα ηλιοτρόπια σε ένα βάζο.



Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756–1791) ήταν ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής. Μαζί με τον Γιόζεφ Χάιντν, τον Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν και τον Φραντς Σούμπερτ αποτελούν τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λεγόμενου βιεννέζικου κλασικισμού και τη λεγόμενη «πρώτη σχολή της Βιέννης».



Συνέθεσε περισσότερα από 600 έργα, μουσική δωματίου, συμφωνική και εκκλησιαστική μουσική, καθώς και μικρότερες συνθέσεις: παραλλαγές, φαντασίες, σονάτες, άριες κ.ά. Ιδιότητά του ήταν συνθέτης, μουσικός παιδαγωγός, πιανίστας, μουσικός, οργανίστας και βιολιστής.

ΕυρώπηΤέχνη
ΠΗΓΗ: ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

▼ Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα