27 Μαρ 2020

Το ροζ σπίτι

Από τη la_paix
Μαθήτρια της έκτης τάξης



Τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται.

Μπορεί το πιο όμορφο και ζεστό χαμόγελο από πίσω του να κρύβει τον πιο καταθλιπτικό άνθρωπο, μπορεί τα πιο ζωηρά χρώματα να είναι τελικά μέρος μιας σκοτεινής ζωγραφιάς, έτσι μπορεί η πιο αθώα εικόνα να κρύβει τα μεγαλύτερα μυστικά!

Μπορεί να θεωρήσετε όλο αυτό τον πρόλογο περιττό, μελοδραματικό αλλά νομίζω πριν κρίνει κάποιος, πρέπει πρώτα να ακούσει.

Ακόμα μια μέρα στην καραντίνα. Εδώ και δέκα μέρες μέσα σε ένα σπίτι κι έχουμε αρχίσει να πλήττουμε, αλλά στην αρχή δεν ήταν έτσι.

Την πρώτη μέρα όλα φαινόντουσαν τόσο τέλεια! Όλοι θα ξεφεύγαμε από τις υποχρεώσεις μας και δε θα κάναμε πλέον ό,τι μας καταπιέζει.

Έτσι λοιπόν, ξεκούραση με ένα τηλεκοντρόλ στο ένα χέρι και μια σακούλα πατατάκια πέρασαν δυο μέρες. Αλλά τελικά είναι αυτό που θες; Πολλοί ξέρω ότι θα πουν «Ναι» αλλά μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις.

Μετά αρχίζουν τα διαδικτυακά μαθήματα, οι ξένες γλώσσες μέσω skype και νομίζεις ότι όλα γίνονται πάλι κανονικά, όμως δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως δεν έχεις βγει από το σπίτι σου για τέσσερις μέρες.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν και οι δικές μου μέρες, αλλά μετά άρχισα να σκέφτομαι τις συνέπειες όλης αυτής της ακινησίας. Έτσι αποφάσισα να αρχίσω γυμναστική για να βοηθήσω το σώμα μου και να ξεκινήσω να διαβάζω βιβλία για να βοηθήσω το μυαλό μου.

Και κάθε φορά που άνοιγα την τηλεόραση έβλεπα πάντα την εικόνα με το ροζ σπιτάκι που είναι ανάμεσα στα δέντρα και μας προειδοποιεί για τον κορονοϊό.

Μα γιατί τον παρουσιάζει λες και μόλις βγήκε από παραμύθι; Οι ειδήσεις λένε για το πόσο έχει ρίξει την οικονομία, για το πόσο επικίνδυνο είναι για κάποιους ανθρώπους και πόσους θανάτους έχει προκαλέσει!

Για αυτό όπως έλεγα στον πρόλογο μήπως αν δούμε πίσω από το παραμυθένιο σπιτάκι και μπούμε μέσα στο δασάκι να βρούμε όλους τους κακούς των παραμυθιών;


ΕΙΚΟΝΑ: protothema.gr

12 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

Τι ωραίο κείμενο! Το ροζ σπιτάκι είναι η ασφάλειά μας, η προστασία μας. Καλώς όρισες στην παρέα μας! :))

wolf23 είπε...

Ωραίο κείμενο! Καλώς όρισες στο ΠΟΔήΛΑΤΟ!

la_paix είπε...

Κύριε, αν το ροζ σπιτάκι είναι η ασφάλεια μας, γιατί δεν έχει πόρτα;

giannmeta08 είπε...

Μπράβο φανταστικό κείμενο la_paix

μαθητής11 είπε...

Αυτό το ροζ σπιτάκι μας προστατεύει.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας la_paix

δάσκαλος98 είπε...

@ la_paix: Ίσως για να μην μπει κάποιος που άθελά του μεταφέρει τον ιό. Ίσως η πόρτα είναι πίσω από τα γράμματα. Ίσως...

μαθητής11 είπε...

Γιατί πρέπει να μένουμε σπίτι la_paix. Μάλλον για αυτό δεν έχει πόρτα αλλά επίσης δεν έχει παράθυρα.Εγώ έτσι νομίζω.Είναι σαν να μην μας αφήνει να βγούμε έξω.

wolf23 είπε...

Μάλλον δεν έχει πόρτα για να μην μπούμε στον πειρασμό να βγούμε έξω.😎😉

δάσκαλος98 είπε...

Εντάξει, βρε παιδιά. Μην το δραματοποιούμε. Το δικό μας σπιτάκι είναι μια χαρά και το ροζ σπιτάκι περνάει το μήνυμα να μείνουμε σπίτι για να προστατέψουμε και να προστατευθούμε. 😷

μαθητής11 είπε...

Σκεφτόμαστε και εμείς κάπως αλλιώς. Αλλά πιο πολύ μας λέει να μένουμε στο σπίτι

ΚΜ_458 είπε...

Κύριε η la_paix είναι από την τάξη μας; Επίσης πολύ ωραίο κείμενο!
:-)

δάσκαλος98 είπε...

Είναι γειτόνισσα... 😉

▼ Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα